Inici » Notícies » General

El 25N es viu a Benissa amb una notable participació i amb la campanya #TrenquemelSilenci present en informatius de cadenes de televisió

1 de Desembre de 2017 No hi ha comentaris
Performance a l'IES Josep Iborra amb moltiu del 25-N

Performance a l’IES Josep Iborra amb moltiu del 25-N

El 25N, dia contra la violencia de gènere, ha tingut una notable repercusió a Benissa mitjançant diversos actes al llarg del divendres 24 i dissabte 25.

El mateix divendres va tindre lloc a l’IES Josep Iborra una acció (performance) del taller de prevenció de violència de gènere realitzada pel propi alumnat i amb la direcció de l’actriu Inma Rodríguez, on es va escenificar el suport tant de xics com de xiques davant de situacions de violència masclista contra alguna persona. “Si en toquen a una, ens toquen a totes”, va ser el missatge triat en una iniciativa on va sonar una versió instrumental del tema ‘Nothing else matters’ de Metallica, els crits de joves que ploraven o simulaven patir una agressió, i finalitzant amb l’emotiva lectura d’un manifest. Centenars de joves varen asistir a la performance, acompanyats pels alumnes de 6é del CEIP Pare Melchor, el professorat de l’IES i de un grup de regidors i regidores de la corporació de l’Ajuntament, juntament amb Abel Cardona, Alcalde de Benissa.

El dissabte 25 varen ser distintes activitats les que tractaren de conscienciar sobre com combatre la violència masclista. Primerament, un conta-contes de Teatreres pel Món i uns jocs organitzats per el Brúfol, ambdues activitats dirigides al públic infantil. Paral·lelament es va dur endavant una replega de missatges improvisats per les persones assistents, on escrivien sobre què opinen de la violència masclista, dins d’un gran llaç lila. I Finalment es varen tancar els actes al Parc Dolors Piera amb la lectura d’un manifest per part de Belén Ivars, regidora d’Igualtat. Unes línies que s’han treballat de forma conjunta amb altres regidories d’Igualtat d’altres pobles de la Marina Alta. D’altra banda, l’Associació de dones Matria va realitzar una acció de vacunació contra la violència de gènere per la zona on transcorre el mercat del dissabte.

Un cap de setmana on Benissa ha sigut protagonista en els informatius de La Sexta, cadena de televisió d’àmbit nacional, qui va entrevistar a Belén Ivars i a Manuel Juan, regidor d’Acció Social, arran de la campanya de sensibilització #TrenquemelSilenci. Una campanya de la qual també es va fer ressò l’agència d’informació Europa Press TV. Aquesta mateixa setmana es presentarà un vídeo que dóna continuïtat a la campanya #TrenquemelSilenci i durant l’any es difondran aquests i altres missatges a través de la web, les xarxes socials institucionals o mitjançant cartells.

En paraules de Belén Ivars, aquests actes són valorats “molt positivament, ja que s’ha arribat a la gent, s’ha creat debat i hi ha hagut implicació per part de moltes persones, per part de la comunitat docent i també de l’alumnat”. Manuel Juan assenyala que “davant d’aquest greu problema és fonamental dirigir la mirada cap a tota la població, i especialment a la gent jove, que són el futur”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/