Inici » Notícies » General

Descobreixen noves pintures rupestres a l’Abric de Pinos

7 de desembre de 2014 No hi ha comentaris
Visita a l'Abric de Pinos

Visita a l’Abric de Pinos

La Directora General de Cultura, Marta Alonso, va visitar el divendres pel matí les obres de restauració, difusió i posada en valor del conjunt patrimonial de l’Abric de Pinos. Una actuació que forma part d’un projecte que va començar l’any 2009 amb els treballs de restauració del conjunt d’art rupestre, la prospecció arqueològica de la superfície de l’abric i de la zona adjacent i la seua posada en valor, i que ara culmina amb la segona fase del projecte consistent en la restauració d’un refugi ramader realitzat en pedra seca i que per la seua situació posava en perill el conjunt de pintures. Una actuació que ha tingut un cost de 17.000 euros, finançats entre la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament i la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

El conjunt de pintures rupuestres de l’Abric de Pinos van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998. En aquestes pintures es pot admirar diferents figures que ara es posaran en valor gràcies als panells que s’instal·laran. Es tracta d’un dels abrics més importants de la província d’Alacant i que forma part de l’Arc Mediterrani de Pintures Rupestres. En l’abric es troba “l’Eva Pinera” (immortalitzada fa 6.000 anys), una de les primeres figures femenines de l’art rupestre valencià. Cal fixar-se molt -el traç és molt fi i la figura només mesura uns centímetres- per a descobrir una dona amb els braços en forma de gerra.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha declarat que aquesta visita ha permès veure els treballs de recuperació del refugi de pastors i de noves pintures que han aparegut i que s’han pogut restaurar. “Un nou projecte que comença ara amb els calcs d’aquestes figures, la renovació dels panells informatius i la seua posada en valor i difusió”, ha afegit Roselló.

La Directora General de Cultura, Marta Alonso, ha assegurat que s’està treballant perquè l’Abric de Pinos forme part d’una ruta que té l’objectiu de promocionar l’art rupestre valencià, “un segell de qualitat, un referent més per a Benissa com a turisme de qualitat”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/