Inici » Notícies » General

David Serra i altres exdirigents del PP valencià processats per pressumptes delictes electorals

15 de Desembre de 2014 No hi ha comentaris
David Serra (esq.) amb "El Bigotes" i Ricardo Costa

David Serra (esq.) amb “El Bigotes” i Ricardo Costa

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que investiga la branca valenciana del cas Gürtel conclou, en l’acte amb el qual ha posat fi a la instrucció, que existeixen indicis que el Partit Popular d’aquesta autonomia va finançar presumptament de forma il·legal part de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i de les generals de 2008 mitjançant empreses de la trama corrupta.

Per aquest motiu, el magistrat José Francisco Ceres processa un total de 20 persones per delictes electorals, falsedat i delictes fiscals. Entre ells es troben diversos *xdirigents del PP valencià com l’exsecretari regional Ricardo Costa i l’exvicepresident del Govern Vicente Rambla; els presumptes capitosts de la trama Francisco Correa, Álvaro Pérez, El Bigotes, i Pablo Crespo; i una desena d’empresaris entre els quals estan Enrique Ortiz i Vicente Cotino.

Ricardo Costa i Yolanda García són en l’actualitat diputats autonòmics, encara que Costa ja assenyalat aquest dilluns a Efe que deixarà el seu escó al gener.

L’instructor posa fi així a les diligències de les peces 1, 2 i 6 del cas Gürtel en un acte en el qual ha acordat el sobreseïment de la causa contra l’extesorer del PP Luis Bárcenas pel que fa a les campanyes electorals a València.

El magistrat de la Sala civil i Penal del TSJCV conclou amb caràcter “indiciari i provisional” que el PP valencià va mantindre un “sistema de finançament i pagament presumptament dual” per a pagar els serveis i organització d’actes contractats amb Orange Market per a les eleccions de 2007 i 2008 de manera que part de les despeses es van cobrir suposadament amb diners negres.

“Sistema dual” de pagaments legals i en “diners B”

Després de la investigació, el jutge assenyala “la possible existència” d’una forma de pagament per part del Partit Popular per a pagar part dels actes “amb diners oficials (anomenat ALACANT en algunes converses i documents) i una altra part, presumptament, amb diners amb fons aliens al circuit econòmic financer oficial (diners B anomenats BARCELONA)”.

Al mateix temps, recull el magistrat en el seu acte, “es produïen uns ingressos indirectes del Partit Popular mitjançant disminució del dèbit mantingut pel partit amb Orange Market a través de pagaments que diverses societats realitzaven” a aquesta empresa “i que s’instrumentalitzaven mitjançant contractes presumptament aparents sense que tingueren una real prestació de serveis”.

El jutge assenyala que aquests pagaments poden considerar-se, segons els inspectors d’Hisenda, donacions al PP d’empreses que tenien contractes amb les administracions públiques valencianes i “singularment de la Generalitat Valenciana”.

Fonts del TSJ de la Comunitat Valenciana assenyalen a Rtve.es que, encara que el delicte de finançament il·legal no està contemplat actualment en l’ordenament jurídic específicament com a tal, el delicte electoral recollit en l’article 149 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General l’engloba encara que només siga per a anys en els quals hi ha cites electorals.

Aquest article recull que “els administradors generals i de les candidatures dels partits, federacions, coalicions o agrupacions electorals que falsegen els comptes, reflectint o ometent indegudament en les mateixes aportacions o despeses o usant qualsevol artifici que supose augment o disminució de les partides comptables, seran castigats amb la pena de presó”.

Processaments en cadascuna de les peces

En la peça número 1, referent a les eleccions de 2007, el jutge processa 15 persones per delictes electorals i falsedat, entre elles, quatre exdirigents del PP valencià – Ricardo Costa, exnúmero dos del partit en aquesta comunitat autònoma i actualment diputat autonòmic; Vicente Rambla, exconseller del Govern; David Serra, exsotssecretari general del PP, i Cristina Ibáñez- a més dels suposats capitosts Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, el Bigotes, i Cándido Herrero.

En la peça número dos, referent a les eleccions de 2008, ha processat 18 persones. A més de Costa, Rambla, Serra i Ibáñez, el jutge processa també l’actual diputada autonòmica pel PP i extresorera Yolanda García. En aquesta peça estan imputats també els quatre capitosts Correa, Crespo, El Bigotes i Herrero.

Segons informa Efe, el jutge ha acordat el processament per presumptes delictes electorals i falsedat de deu constructors: l’expresident de la patronal alacantina Rafael Martínez Berna, el seu germà Tomás, José Enrique Fresquet, Enrique Gimeno, Alejandro i Antonio Pons, José Francisco Bevià, Gabriel Batalla, Enrique Ortiz, imputat amb la batllessa d’Alacant en el cas Brugal, i Vicente Cotino, nebot de l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino.

Així mateix, en la peça sis, el jutge instructor ha processat per presumptes delictes fiscals cinc persones: Álvaro Pérez, El Bigotes, Cándido Herrero, Pablo Crespo, Francisco Correa i José Ramón Blanco Balín.

El PSOE: “El PP anava dopat a les eleccions”

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que “la justícia ha dictaminat hui que el PP anava dopat a les eleccions” autonòmiques i ha assegurat que el govern del PP en la Generalitat “és il·legítim, perquè va guanyar les eleccions fent paranys des del minut u”, segons informa Efe.

En un comunicat, Puig ha manifestat que és el PP “el que està processat per fer paranys en democràcia”, i per això “en qualsevol democràcia es prendrien ara mateix decisions fonamentals”, com la convocatòria anticipada d’eleccions.

Per a Ximo Puig, “aquest és un Govern il·legítim, perquè va guanyar les eleccions de forma il·legítima, fent paranys des del primer minut”, per la qual cosa “ja fa temps que haurien d’haver dissolt Les Corts i haver convocat eleccions”.

Ha destacat que, en aquest moment, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “qui també apareix en aquest cas -ha dit- a través de les seues inicials (A.F.), ha d’explicar amb claredat quina va ser la seua col·laboració personal amb la trama i ha de donar les explicacions que mereixen els ciutadans per a l’actuació del seu partit, perquè el processament és el seu partit”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 15 de desembre de 2014 a la web de www.rtve.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/