Inici » Notícies » General

David Serra eludeix la presó després que l’Audiència Nacional accepte la seua petició

24 de novembre de 2020 No hi ha comentaris
David Serra

David Serra

L’exvicesecretari del PPCV David Serra evitarà la presó després de ser condemnat en 2018 per delicte electoral i per falsedat en document públic a tres anys i huit mesos. Una sentència relativa a la peça del cas Gürtel sobre el finançament irregular del partit durant les eleccions autonòmiques de 2007 i les generals de 2008.

Tal com ha publicat La Razón, l’Audiència Nacional ha acceptat els arguments del seu recurs d’apel·lació en el qual demanava no entrar a la presó. Entre aquests es troben que els fets pels quals va ser condemnat es van produir fa 12 i 13 anys, després dels quals va abandonar tota activitat política, dedicant-se exclusivament a la seua activitat professional com a advocat. Igualment, destaca que Serra ha format una família i té un fill de 12 i un altre de 17 anys.

L’Audiència remarca que la duració de les penes imposades, individualment considerades (i tenint en compte que manca d’antecedents), no excedeixen de dos anys de presó. També que l’exdirigent popular va abonar a l’octubre de 2019, després que la sentència fóra ferma, la multa imposada consignant 63.000 euros “sense que fóra condemnat al pagament de cap quantitat com a responsabilitat civil”.

En l’acte estableix una multa substitutiva de 1.500 quotes a 100 euros diaris, la qual cosa suposa 150.000 euros, a més de 730 jornades de treballs en benefici de la comunitat.

Situació semblant s’ha trobat l’exgerent del PP Cristina Ibáñez, qui va arribar a passar 3 hores en la presó abans que arribara el pronunciament de l’Audiència Nacional. Va eixir d’ella immediatament i no tornarà a entrar per aquests fets, pels quals va ser condemnada a tres anys i quatre mesos.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 20 de novembre de 2020 al diari electrònic Alicante Plaza.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/