Inici » Notícies » General

David Serra declara davant el jutge pel cas Gürtel

26 de maig de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAÍS el 26 de maig de 2009:

El Tribunal Superior de Justícia de València ha représ aquest dimarts les declaracions en la investigació del cas Gürtel. Un total de 35 càrrecs de la Generalitat que van autoritzar contractes entre l’administració i l’empresa Orange Market, presidida per Álvaro Pérez, El Bigotes, han atestat davant el jutge. La directora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, ha sigut la primera a comparèixer, després d’arribar al tribunal minuts abans de les nou i mitja del matí. Entre els que han declarat hui es troba el sotssecretari regional del PP a València, David Serra, que ha assegurat a l’eixida que està “molt content” perquè “tot ha anat segons allò previst”. La secretària de Política Institucional, Isabel Vilallonga, s’ha limitat a dir que “està encantada” després de prestar declaració durant uns cinc minuts com la resta de citats.

El Bigotes, que manté una íntima amistat amb el president valencià, Francisco Camps, va obtindre contractes de la Generalitat vinculats directament a l’activitat del cap de l’Executiu. La major part de les adjudicacions estaven relacionades amb la Conselleria de Turisme, si bé, el Bigotes també va fer negocis molt lligats a l’esfera del president valencià.

Entre els 35 alts càrrecs citats pel magistrat instructor de la causa oberta per un suposat delicte de suborn, no hi ha cap conseller. Les declaracions dels imputats en la branca valenciana del cas Gürtel es van iniciar la setmana passada amb la compareixença de l’exvicepresident i exconseller de la Generalitat valenciana Víctor Campos, el portaveu popular a les Corts i secretari general del PPCV, Ricardo Costa, el president Camps, i de l’excap de Gabinet de la Conselleria de Turisme i actual responsable de Protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, i el president d’Orange Market, Álvaro Pérez.

Després de ser interrogat durant gairebé una hora pel jutge, el tribunal va mantindre la imputació sobre el president Camps, que va declarar estar “content i satisfet” d’haver pogut contar el que havia ocorregut en els últims mesos. El president valencià no va aportar cap prova en la seua compareixença i es va presentar sense les factures dels vestits per valor de més de 12.000 euros, que suposadament va rebre de les empreses de la trama corrupta dirigida per Francisco Correa.

El PSOE es querella contra Camps

El portaveu del grup socialista a les Corts valencianes, Ángel Luna, ha anunciat aquest dimarts que els advocats del PSPV han presentat la querella criminal contra Camps i contra la resta d’imputats en el cas Gürtel, amb la finalitat de poder personar-se en la causa i “defensar l’interès públic”.

Luna ha explicat que la querella l’han presentada els seus advocats i no els propis polítics perquè no pretenen “muntar un espectacle” ni “pressionar” els jutges i tribunals. “No hem volgut fer una cercavila d’alts càrrecs del partit socialista compareixent davant la Justícia per a pressionar”, va reiterar, perquè això “ja ho fa suficientment el PP”.

Personació de l’Estat

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha assegurat que l’Advocacia d’Estat està a l’espera de l’informe que prepara l’Agència Tributària per a comprovar si s’han posat “en joc” interessos “importants” per a la Hisenda Pública en el cas Gürtel. “Si hi haguera en joc interessos importants per a la Hisenda Pública de tots els espanyols per descomptat. No ho dubte”, ha respost*Caamaño en declaracions a RNE, en ser preguntat si l’Estat es personarà en la presumpta trama de corrupció.

Per altra banda, el president del PP a Alacant, José Joaquín Ripoll, ha demanat disculpes “als periodistes que hagen pogut sentir-se al·ludits” per les seues paraules sobre la investigació de la trama corrupta, i ha subratllat que quan va dir que “algú hauria d’estar a la presó” es referia “a qui de forma interessada” està “filtrant el sumari del cas”. Ahir de vesprada, Ripoll ja es va disculpar amb el mateix argument.

Enllaç
Notícia Original

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/