Inici » Notícies » General

David Serra condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó

11 de juny de 2018 No hi ha comentaris
David Serra declarant a l'Audiència Nacional

David Serra declarant a l’Audiència Nacional

David Serra, un “entusiasta” del finançament il·legal

Un altre dels condemnats del PPCV en el cas Gürtel és l’exdiputat autonòmic i sotssecretari del partit, David Serra. No admet dubtes la seua participació en la trama, segons s’argumenta en la sentència. “Coneixia, supervisava i contractava amb Orange Market”. L’alt càrrec tenia coneixement dels actes que s’anaven a realitzar en les campanyes electorals i, a més, el cost que anaven a suposar.

D’igual manera, destaca la sentència l’ús d’un llenguatge críptic, es refereix a persones pels seus sobrenoms o parla de magdalenes per a referir-se a pagaments, que té per objecte ocultar una actuació il·legal, la qual cosa acredita la seua “voluntat maliciosa”. A causa de la pluralitat d’indicis en contra de l’exdiputat, l’Audiència conclou que no només era coneixedor i col·laborador del sistema sinó que fins i tot el defineix com un “entusiasta” del finançament il·legal del PPCV. “No hi ha cap dubte de la seua culpabilitat”.

Les penes del cas Gürtel

–FRANCISCO CORREA.- Empresari i cervell de la trama, ha sigut condemnat a 5 anys i tres mesos de presó per tres delictes electorals (eleccions locals i automòmiques de 2007 i generals de 2008), continuat de falsedat i tres delictes contra la Hisenda Pública, tots ells amb l’atenuant de reparació del dany. La Fiscalia havia demanat per a ell 7 anys i 3 mesos després de la seua col·laboració durant el judici, perquè la petició inicial contra ell era de 22 anys.

–RICARDO COSTA, exsecretari general del PP a la Comunitat Valenciana és condemnat a 4 anys de presó per tres delictes electorals i un continuat de falsedat, amb atenuant de confessió. La Fiscalia demanava per a ell 4 anys i tres mesos de presó després de celebrar-se el judici.

–PABLO CRESPO.- número dos de Correa i exresponsable del PP a Galícia. Ha sigut condemnat a 5 anys de presó pels mateixos delictes electorals que Correa, continuat de falsedat i tres delictes contra la Hisenda Pública, també amb l’atenuant de confessió. La Fiscalia va demanar per a ell 13 anys i mig de presó.

–ÁLVARO PÉREZ ‘el Bigotes’, soci de Correa en Orange Market, és condemnat a 6 anys i 9 mesos de presó pels mateixos tres delictes electorals, un continuat de falsedat, i cinc delictes contra la Hisenda pública, aplicant-se l’atenuant de confessió o col·laboració activa als dos primers. La Fiscalia havia demanat per a ell 16 anys i mig de presó.

–CÁNDIDO PÉREZ, gerent de l’empresa de Correa és condemnat a 5 anys i 1 mes de presó per tres delictes electorals, un continuat de falsedat i tres delictes contra la Hisenda Pública. La Fiscalia havia demanat per a ell 16 anys 9 mesos.

–CRISTINA IBÁÑEZ, exgerente del PP Valencià és condemnada a 3 anys i 8 mesos de presó també per tres delictes electorals i un altre continuat de falsedat. Anticorrupció sol·licitava per a ella set anys i mig.

-DAVID SERRA, exvicesecretari d’organització del PP a València és condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó per tres delictes electorals i un altre delicte continuat de falsedat. La Fiscalia va demanar per a ell set anys i mig de presó.

–YOLANDA GARCÍA, extresorera del PP valencià i exdiputada de les Corts ha sigut condemnada amb 4 mesos de presó com a còmplice d’un delicte electoral relatiu a les eleccions generals de 2008. La Fiscalia demanava per a ella cinc mesos de presó.

–JOSÉ RAMÓN BLANCO BALÍN, cervell financer de la xarxa corrupta, ha sigut condemnat a 3 anys de presó per tres delictes contra la hisenda pública dels anys 2006 i 2007. La Fiscalia demanava per a ell 15 anys de presó.

–VICENTE COTINO, empresari i nebot de l’expresident de les Corts valencianes Juan Cotino és condemnat a 1 any i 3 mesos de presó que se substitueixen per una multa total de 109.500 euros. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–ENRIQUE GIMENO, empresari, és condemnat a 1 any i 9 mesos de presó que se substitueix per una multa total de 154.500 euros per tres delictes electorals i un de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–ANTONIO PONS, empresari, és condemnat a 1 any i 9 mesos de presó que se substitueix per multa total de 154.500 euros per tres delictes electorals i un de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–ALEJANDRO PONS, empresari, és condemnat a 1 any i 9 mesos de presó que se substitueix per multa total de 154.500 euros euros per tres delictes electorals i un de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–TOMÁS MARTÍNEZ BERNA, empresari, és condemnat a 1 anys i 6 mesos de presó que se substitueix per una multa total de 132.000 euros per dos delictes electorals i un de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–RAFAEL MARTÍNEZ BERNA, empresari, és condemnat a 1 any i sis mesos de presó que se substitueixen per una multa total de 132.000 euros per dos delictes electorals i un continuat de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–ENRIQUE ORTIZ, empresari, és condemnat a 1 any i 3 mesos de presó per un delicte electoral i un altre continuat de falsedat que se substitueixen per una multa total de 109.500 euros. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

–JOSÉ FRANCISCO BEVIÀ, empresari, és condemnat a 1 any i 3 mesos de presó per un delicte electoral i un altre continuat de falsedat que se substitueixen per una multa total de 109.500 euros. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

-GABRIEL ALBERTO BATALLA, empresari, és condemnat a 1 any i 9 mesos de presó que se substitueixen per multa de 154.500 euros per tres delictes electorals i un continuat de falsedat. Aquesta substitució de presó per multa es va acordar de conformitat amb la Fiscalia.

ABSOLTS

–JOSÉ ENRIQUE FRESQUET, també empresari, resulta absolt per retirar-se l’acusació contra ell, que únicament presentava el PSOE valencià.

–VICENTE RAMBLA, exvicepresident de la Comunitat Valenciana, resulta absolt. Anticorrupció demanava per a ell 6 anys i mig de presó.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/