Inici » Notícies » General

Cues al Forat de Bèrnia en un Nadal d’auge del senderisme

6 de Gener de 2019 No hi ha comentaris
Excursionistes al Forat de Bèrnia

Excursionistes al Forat de Bèrnia

El senderisme és l’esport de moda a Nadal en la Marina Alta. Els veïns i turistes s’han llançat a la muntanya per fer baixar els torrons. Els dies previs a la Nit de cap d’any (fins i tot aquest matí) els paratges naturals de la comarca eren un constant romiatge. Els excursionistes van aprofitar el bon temps per a gaudir de la natura i fer en família o al costat dels amics algunes de les rutes més conegudes.

La ruta circular de la serra de Bèrnia ha estat una de les quals ha registrat més afluència de senderistes. Hi ha dues fites en aquesta excursió, els vestigis del fort del segle XVI i el Forat, un túnel excavat a la muntanya que permet passar d’un vessant a l’altre. En el Forat es formaven fins i tot cues atès que els senderistes havien d’esperar amb paciència perquè passaren els grups que estaven a l’altre costat. El túnel és estret i cal travessar-lo d’un en un.

És més impactant passar des del vessant nord, el de Benissa, al vessant sud que treu el cap a Altea. En un minut es deixa enrere l’ombria de la muntanya i s’eix a la cara de solana. Allí s’amunteguen els excursionistes. És un dels llocs predilectes per a esmorzar. Aquests dies aquesta balconada a la Marina Baixa estava molt concorreguda. Aquest cap de setmana, el de Reis, també serà d’auge del senderisme.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/