Inici » Notícies » General

Crònica de la xerrada a Benissa sobre el dret a decidir del País Valencià

30 d'octubre de 2014 No hi ha comentaris
Ponents a la conferència feta a Benissa sobre el dret a decidir del País Valencià

Ponents a la conferència feta a Benissa sobre el dret a decidir del País Valencià

El diputat d’EUPV a les corts Lluís Torro i el secretari d’economia d’ERPV Joan Vea juntament amb Ramon Serra membre del col·lectiu de Calp-Benissa, van fer el passat divendres 24 d’octubre un acte conjunt pel dret a decidir del País Valencià.

Tant Lluís Torró com Jon vea van defensar que la ciutadania es pronuncie sobre el dret a decidir ja que aquest “pertany als demòcrates i a la democràcia”.

Tots dos han explicat que “la constitució espanyola després de 35 anys, requereix una reforma d’aspectes essencials”. Es va posar com a exemple que el dret al treball i a l’habitatge estan anunciats a la constitució però no garantits, igual que ocorre amb la prefectura de l’estat; que el poble mai va poder decidir entre monarquia o república.

D’ahí la defensa d’una reforma constitucional “moderna” perquè es reculla el reconeixement d’un estat social, republicà, la plena democràcia, un estat federal publinacional i el “dret d’autodeterminació”, aquest últim tal com ho proclama la carta de Nacions Unides.

Van destacar que no poden recolzar una modernització de la constitució com la que hem viscut amb “reformes exprés”, tal com van dictar el FMI i el BCE, on l’article 135 desplega les polítiques de retallades i austeritat. Aquesta reforma, realitzada sota els acords del PP i el PSOE, aprovant rebaixes d’impostos a les grans fortunes i capitals que han perjudicat l’estat espanyol i en conseqüència al País València, que és la segona comunitat més endeutada del país amb un 32,9% del PIB, i d’aquesta manera reduint a extrems irreconeixibles que no garanteixen hui l’estat “social” a què es refereix l’article 1.1 de la constitució.

Així, des d’EUPV defensen una unió lliure dels pobles, una unió decidida per ells, i un estat federal.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 30 d’octubre de 2014 al diari electrònic LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/