General

Consorci Mare: “No es paga per duplicat el tractament del fem”

Planta de tractament de fem del Campello
Planta de tractament de fem del Campello

El Consorci Mare, que agrupa el pla zonal de residus VI-Àrea de Gestió A1, ha manifestat que les liquidacions que s’apliquen als municipis per a solucionar el desequilibri econòmic que es va iniciar l’any 2009, no suposen el pagament per duplicat del tractament del fem.

El Consorci Mare, que gestiona els residus urbans dels 52 municipis que inclouen la Marina Alta i Baixa juntament amb El Campello (L’Alacantí), es pronuncia després que 6 municipis governats pel PP a la Marina Alta (Benissa, Teulada, Beniarbeig, Llíber, Tormos i Vall de Laguar) recorregueren al jutjat la decisió adoptada per la junta de govern del Consorci per “obligar-los a pagar dos vegades la mateixa factura”.

En un comunicat, el consorci assenyala que el passat 3 de març la junta de govern de l’ens va aprovar per majoria absoluta les liquidacions dels anys 2011 i 2012, que es facturen directament als ajuntaments d’acord amb els certificats de pesada de cadascuna de les poblacions emeses per l’empresa Reciclatge de Residus Marina Alta.

“Amb aquesta aprovació, es pretén donar solució a un desequilibri econòmic que es va iniciar l’any 2009 amb l’anterior govern del PP, entre el cànon per tractament de residus cobrat als ajuntaments en aquests exercicis i el cost real de la gestió del fem, per la qual cosa aquestes liquidacions en cap cas suposen el pagament per duplicat del tractament del fem”, ha indicat.

Ha recordat que aquest desequilibri havia generat un deute amb la concessionària de la planta de tractament que estava suscitant interessos de demora i que podria abocar a un problema de molt difícil solució al Consorci, que era necessari afrontar en aquesta nova etapa.

“Cal recordar que aquesta mateixa resolució ja es va adoptar amb els municipis de la Marina Baixa, que han anat satisfent aquestes liquidacions d’acord amb un calendari de pagaments negociat conjuntament”, segons la nota.

El consorci realitza una gestió sostenible de més de 215.000 tones anuals dels residus generats en els 52 municipis del pla zonal, amb la fi última de reduir l’impacte en el medi ambient.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 6 de maig de 2016 al diari LA VANGUARDIA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?