Inici » Notícies » General

Conscienciació en l’IES Josep Iborra pel Dia Mundial de l’Energia

16 de febrer de 2019 No hi ha comentaris
Demostració de vehicles elèctrics a l'IES Josep Iborra

Demostració de vehicles elèctrics a l’IES Josep Iborra

Benissa ha iniciat els actes per a celebrar el Dia Mundial de l’Energia, celebrat el 14 de febrer. D’aquesta manera, ha tingut lloc a l’IES Josep Iborra una xerrada amb la participació de Grupo Ginestar, empresa local que ha explicat a l’alumnat els avantatges que conforma l’ús de vehicles elèctrics, a més de mostrar-los com funcionen dos cotxes en el mateix pati de l’institut benisser.

Entre altres qüestions, Kiko Perles i Dani Seguí, de l’esmentada empresa, han explicat a l’alumnat de 1r de batxiller i del cicle formatiu d’activitats comercials que un motor elèctric és “molt més eficient” que un motor de combustió (95% d’aprofitament de l’energia enfront d’un 35%) o que l’energia elèctrica “tampoc genera contaminació acústica”.

Per la seua banda, Xavi Tro, regidor de Creama de l’Ajuntament, ha destacat que “davant el canvi climàtic, que, malauradament ha vingut per a quedar-se, cal anar introduint energies netes i sostenibles”. Tro ha comentat que des de l’Ajuntament ja s’està valorant situar punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, mitjançant les ajudes del Pacte d’Alcaldies. En aquest sentit, el ple de Benissa va aprovar el mes de novembre passat la seua adhesió al nou pacte d’alcaldies pel clima i l’energia, amb la finalitat de reduir el 40% d’emissions de CO2 l’any 2030.

Després de celebrar aquesta xerrada, el dissabte 16 la Plaça Rei Jaume I acull (de 9.30 a 14.30h) una exposició de vehicles i equipaments sostenibles, tals com maquinària agrícola o sistemes de calefacció. Aquesta iniciativa compta amb el suport de diverses empreses locals, com Agrícola Ivars, EcoPellet, Motos Benissa, Opel La Marina Motor i Grupo Ginestar, els quals explicaran alguns dels avantatges d’utilitzar energies alternatives.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/