Inici » Notícies » General

Confirmen el huitè focus de Xylella a Benissa i Gata

20 de juliol de 2018 No hi ha comentaris
Un dels horts afectats pel Xylella

Un dels horts afectats pel Xylella

El Xylella Fastidiosa no dóna treva als agricultors de la Marina Alta. La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va informar ahir de la detecció d’un nou focus d’aquest bacteri fitopatogen, el huitè ja, que està causant estralls, principalment, en els cultius d’ametlers en els municipis de l’interior de la comarca i la resta de la província d’Alacant. De fet, en aquesta ocasió, són 23 les parcel·les de cultius afectades, algunes d’elles situades als termes municipals de Benissa i Gata de Gorgos. La resta de poblacions afectades, van apuntar, són Altea, Famorca i Tàrbena.

A més de descobrir la presència del Xylella en exemplars d’ametlers, també s’ha descobert en altres espècies forestals com els arbustos Calicotome spinosa i Phagnalon saxatile, l’arbust floral ornamental Polygala myrtifolia, així com Helichrysum italicum (Sempreviva olorosa), Rhamnus alternus (Aladern) i Rosmaninus Officinalis (Romer).

Entorn de les noves parcel·les infectades pel bacteri, des de la conselleria van apuntar que ja s’han adoptat les mesures fitosanitàries d’eradicació i control, “en aplicació de la Llei 43/2002 de Sanitat Vegetal”, així com les mesures fitosanitàries d’eradicació i control “que estableix la Decisió d’execució Unió Europea 2015/789 de la Comissió”.

La Conselleria també ha comunicat al Ministeri la nova situació. Segons van apuntar, en la reunió es va posar en relleu que el pas de la malaltia a espècies forestals reforça la necessitat de les mesures d’eradicació que eviten l’expansió.

A més van destacar que “la falta de col·laboració en la zona està dificultant la contundència necessària en les actuacions de la Conselleria, que impedisquen l’avanç de la malaltia dins de la zona demarcada i un major control”.

Declaracions que no comparteixen els membres del PP de la comarca, que la passada setmana van criticar a Murla “l’actuació autoritària amb la qual està actuant la Conselleria, sense consens ni diàleg amb les persones afectades per una plaga que danya els ametlers i per tant, no només al sector de l’agricultura, sinó també al paisatge i al turisme”.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/