Inici » Notícies » General

Comunicat del PP de Benissa sobre les protestes estudiantils

23 de febrer de 2012 13 comentaris

Amb motiu de les protestes i de les mesures preses pel personal docent dels centres d’ensenyament públic, el Partit Popular vol aclarir els següents conceptes:

 • A data de hui, la Conselleria està al corrent del pagament de les despeses del funcionament dels centres, i se seguiran regularitzant els compromisos pendents com ho ha fet al llarg de l’inici de l’any.
 • ELS RETARDS EN CAP MOMENT SIGNIFIQUEN RETALLADES.
 • La Comunitat Valenciana és la segona autonomia espanyola amb major inversió educativa ( 30% del seu pressupost, la mitjana espanyola és el 21%)
 • El Consell manté l’esforç inversor amb més d’11,5 milions d’euros diaris destinats a Educació (4.219 milions d’euros destinats a l’àrea educativa en els Pressupostos de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació per a l’exercici 2012).
 • S’han mantingut els imports de les AJUDES, SUBVENCIONS i l’APORTACIÓ PER A FUNCIONAMENT DE CENTRES en la seua integritat.
 • El pressupost del 2012 contempla més de 228 milions d’euros per a ajudes socials a través del menjador i transport escolar, Bo-Llibre, Beques per a l’adquisició de llibres de text de Secundària, o el Bo-Infantil, que beneficiaran a més de 517.000 alumnes.
 • S’estan cobrint totes les places vacants de docents i se seguiran cobrint, prova d’això són les més d’1.300 adjudicacions en les tres primeres setmanes del mes de gener.

Ajustos salarials aplicats temporalment als docents

 • Es tracta de mesures bàsicament retributives, de caràcter transitori. (març 2012 – desembre 2013)
 • L’atenció dels alumnes queda totalment garantida ja que no s’altera la configuració de la plantilla necessària.
 • No suposen un increment d’alumnes a les aules, amb la qual cosa es pot mantindre perfectament una atenció individualitzada.
 •  En cap moment les ràtios de les aules es veuran afectades per això.
 •  La reducció afecta a un complement molt concret del salari dels docents.
 •  És a dir, s’aplica una reducció del 50% dels sexennis, això suposa una mitjana de 150 euros al mes. Aquesta mesura no afecta a un 1/3 de la plantilla docent.
 • El salari base no es veu afectat per aquesta mesura. Quant a retribució bruta mensual els nostres docents estan en el lloc número 9 del total de Comunitats Autònomes.

 

Salari mensual base — Mestre  — Professor de Secundària

Comunitat Valenciana — 2.021 euros — 2.387 euros
Andalusia — 1.994 euros — 2.256 euros
Castella i Lleó — 1.993 euros — 2.254 euros
Madrid — 1.991 euros — 2.250 euros
Catalunya — 1.990 euros — 2.263 euros
Aragó — 1.981 euros — 2.248 euros
Galícia — 1.976 euros — 2.237 euros
Astúries — 1.927 euros — 2.188 euros
Balears — 1.872 euros — 2.149 euros

Som la segona comunitat que millor paguem els sexennis als docents.

Ara, amb la retallada del 50%, mesura excepcional i per només dos anys, paguem aproximadament el que altres autonomies paguen pel 100%.

La mitjana de l’ajust és de 150 euros mensuals.

 

MESTRES I PROFESSORS SECUNDÀRIA Primer Sexenni

Comunitat Valenciana 102 euros
Andalusia 68 euros
Castella i Lleó 56 euros
Castella-la Manxa 75 euros
Madrid 54 euros
Cantàbria 73 euros
Aragó 77 euros
Galícia 59 euros
Astúries 96 euros
Balears 55 euros
Extremadura 55 euros
Murcia 56 euros
Navarra És l’única que ens supera perquè va per quintenis

Amb caràcter transitori la contractació dels docents funcionaris interins que cobreixen vacants serà des de la data d’inici del servei fins al 30 juny de cada any.

Suposa un ajust de 143 euros mensuals als professors de secundària

Suposa un ajust de 116 euros mensuals als professors de primària.

Aquest tipus de mesures s’adequen  i compleixen amb rigor allò establert en el marc laboral vigent.

És el moment de la responsabilitat compartida, els nostres esforços han d’anar encaminats a pal·liar la greu situació que està travessant un sector molt important de la nostra societat que no té ocupació.

Aquest comunicat ha estat extret de la web de Noves Generacions del PP de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

13 comentaris»

 • benisser ha dit:

  Donç si tot va tan be, d´on venen les protestes? Quina es la raó de que haja problemes amb els proveedors, son reals els presupostos o es seguirá hipotecant el futur d´aquestos xiquets?? Jo no compartiré els costos de les vostres despeses. Pot ser la funció dels professionals del enseñament te molt mes valor del que se li dona i no ho veem. Segur que molt més que la funció d´altres ”professionals”

 • Mario Santacreu ha dit:

  Això està extret del argumentari que envia el PP a tots els seus. L’altre dia en va emetre un sobre les retallades i les protestes en València. No són capaços ni de pensar per ells mateixa… Els ho tenen que dir des de dalt

 • Abel Cardona ha dit:

  La veritat és que no he tret res en clar després de llegir el comunicat del PP. Ens diuen que la nostra comunitat és la segona en inversió educativa, però és eixa una raó per justificar les retallades? Cal recordar que també estem en les primeres posicions (o en eixa anem primers)en balafiament de diners públics gràcies als “Grandes eventos”, aeroports “para la gente” i altres desficacis que han portat aquesta terra a la ruïna. Parlen d’esforç inversor en educació, quan totes aquestes paraules no haurien d’aparèixer en la mateixa frase. En compte de treure pit davant aquest fet sembla com si els sabera greu gastar-se diners en educació, un dels bens més valuosos de la nostra societat.
  Sembla, una vegada més, que s’intente desviar l’atenció sobre la gravetat de la situació culpant als altres dels mals endèmics ocasionats pel govern valencià. Seria tota una lliçó d’humilitat, coherència i sentit comú que els actuals representants feren algun dia autocrítica sobre la nefasta gestió que s’ha fet en els darrers anys en compte d’assenyalar als demés com els vertaders culpables, però això sona a utopia.
  Supose que tot seguirà igual: segons ells la culpa de tot, fa uns mesos era del govern central; ara és dels metres, professors i alumnes.

  Paciència, molta paciència és el que necessitem…

 • Un professor de l'IES ha dit:

  He llegit el comunicat del PP de Benissa, i en deixa preocupat, no perquè haja sigut el PP de Benissa, sinó perquè el fa noves generacions. Si aquest es el futur del PP de Benissa, de la Comunitat Valenciana i d´Espanya aleshores es que alguna cosa té esta gent en el cap que no funciona molt bé.

  El comunicat només en centra en que els professors ens queixem, i dic ens queixem perquè soc un professor de l´IES Josep Iborra, del sou. Això no es cert, encara no he vist cap pancarta, comunicat, que haja fet qualsevol sindicat, professor etc referint-se al salari nostre. Es més l´any passat ens van baixar el sou a tots el funcionaris, i no va haver ninguna queixa.

  Però tots coneguem al partit popular, vol que el professorat siga el “enemigo”. Pensen que si contes la mentira moltes vegades al final es creu certa.

  El professorat només reclama pel seu alumnat, per que la seua tasca docent puga ser de qüalitat. Condive a qüalsevol persona de Benissa, Xaló, Senija, Alcalalí, LLiber etc a que vaja al IES Josep Iborra, i ens diga com podem clavar més gent a les classes, com podem donar classe a alumnes que tènen diferents nivells, com podem comprar folios, materials etc sinó sabem si anem a cobrar de Conselleria.

  Ens queixem perquè no s´han pagat les beques de l´any passat, i les de enguany ni s´han publicat, i per tantes coses més que no acabaríem.

  Diuen que som la segon comunitat en més inversions (clar que si, perquè ací sumen les inversions de les construccions dels centres), quant altres comunitats no ho inclouen, per no dir com funciona la construcció de centres,però són temes que ara no toquen.

  Ja que el comunicat del PP diu que cobrem molt, els diré que el nostre sou es de domini públic, no com el d´altres, a més els diré que ojalà cobrara el que diuen, però no.

  Si vostes volem sber que cobra un professor de secundaria, poden visitar la pàgina de un sindicat, com puga ser l´STEPV, ací teniu un enllaç: (http://www.intersindical.org/stepv/ensenya/papersbasics/1011/nomina2011.pdf)
  Cobrem, 1100 € de sueldo base, no 2300, la resta són complements al que hi ha que descomptar com bon fill d´espanyol, Seguritat Social (en el nostre cas MUFACE), IRPF, i impostos varios.

  Però ja ho dic, no protestem per això.

  Protestem per una ensenyança de pública, de qualitat, integradora i a l´abast de tots.

  Que paseu un bon dia

  Un professor

 • Teresa Mª Mayor ha dit:

  El PP menteix. Per a demostrar-ho vaig a copiar la meua nòmina:

  Sou base….1.109´5
  8 triennis Grup A…341
  Complement de destí…582´92
  4 sexennis…470
  Espefífic… 593´17
  Aportacions pla de pensions: 8´95
  Total: 3105´22

  A més, cal tenir en compte les deduccions:
  Retenció del pla de pensions: 8´95
  Mutualitat Func. Adm. Civ. Estat: 46´80
  Drets passius: 106´85
  IRPF 20´99: 650´12
  Total deduccions: 812´76

  En resum: Cada mes cobre 2.2293´46 euros i això que porte 28 anys treballant en l´ensenyament.

  Repetisc: El PP menteis… D´on han tret la cifra de 2.387 euros de sou base? D´on? És clar que el PP és un excel.lent deixeble del mateix Goebbels: “Una mentida repetida cent vegades acaba convertint-se en veritat”.
  Una professora de l´IES JOSEP IBORRA

 • Un xicot de Benissa ha dit:

  He consultado la wed de la Intersindical valenciana y leído todos los mensajes, además de tener en mis manos fotocopias de profesores de intituto y de maestros… ¡YA SÉ DE VERDAD LO QUE GANAN LOS PROFESORES Y MAESTROS PORQUE ES UN SALARIO PÚBLICO! Ahora bien, no dejo de preguntarme: ¿Qué ganan los asesores que tienen los políticos? ¿Qué reciben éstos últimos en concepto de dietas? ¿Se les decuenta o no se les descuenta el IRPF? ¿Cúantos sueldos percibe la señora de Cospedal?
  A ver si me contestais de verdad de una p. vez porque para mentir está claro que sois GENIALES.

 • Un Xicot de Benissa ha dit:

  A los del PP: Si quieren recortar que empiecen a recortarse sus sueldos, que prediquen con el ejemplo (cosa que no hacen porque su táctica es “la ley del embudo”), que renuncien a sus dietas, a los teléfonos móviles, a tanto asesor (cuando en los Ayuntamientos hay funcionarios de carrera trabajadores y eficientes), que supriman las diputaciones que suponen una duplicidad de cargos, que retiren las tropas de Afganistán, que no construyan pistas de pádel cuando en Benissa hay necesidades más urgentes, etc… y sobre todo QUE NO MIENTAN porque el sueldo de los profesores y maestros es algo PÚBLICO y su sueldo básico es 1.109´5 más los complementos específicos. Si quieren recortar que repeten la SANIDAD y la EDUCACIÓN. Claro que todos comprendemos que cuanto más dificultades hay para una educación pública de calidad, mucho mejor para ellos porque lo que quieren es fomentar la ignorancia y la incultura, así es más fácil manipular a la gente.
  Y una petición a los profesores y maestros: escanead vuestras nóminas y ponedlas en esta página web y en otras para demostrar a todo el mundo que lea estas páginas lo mentirosos y enredantes que son los militantes del PP.
  ¡POR UNA EDUCACIÓN DE CALIDAD: apoyemos las reinvindicaciones de todo el profesorado! ¡Por una buena sanidad: APOYEMOS A TODOS LOS TRABAJADORES que están en los hospitales y centros de salud! ¡Acudamos a las concentraciones pacíficas que todos ellos convovan! Acudamos cada jueves a la UNA a las concentraciones que hacen los profesores a la puerta del IES “JOSEP IBORRA!! Pensemos en la educación de nuestros hijos y apoyemos en todo a los maestros y profesores.

 • Un Xicot de Benissa ha dit:

  Estos recortes vienen motivados por las obras faraónicas y todos esos grandes eventos que han convertido a nuestra Comunidad en la Grecia española: nos han intervenido como a Grecia. Además aquí el PP no tiene la escusa de culpar a la herencia socialista. Ellos y solo ellos son los culpables-responsables de nuestro déficit, de que estemos en números rojos… ¡Y claro a la hora de recortar recortan los servicios básicos: sanidad y educación! Y cuando alumnos, profesores, funcionarios, médicos, etc. protestan son calificados de “enemigos”. Además, la durísima represión a los estudiantes valencianos recuerda épocas pretéritas de negrísima memoria, épocas en las que un ministro franquista dijo eso de “la calle es mía”. Pero el tiro les ha salido por la culata y en toda España, a pesar de las manipulaciones de la “TVE Party”, los estudiantes se han solidarizado con los alumnos del IES Luis Vives y en las páginas del “New York Times” se ha escrito un artículo con el título tan impactante de “En España la policía pega a los niños”…
  El futuro de un país está en la educación. Por una educación de calidad: no a los recortes del PP.

 • Un Xicot de Benissa ha dit:

  Mis saludos a las profesoras Amparo Bertomeu y Teresa Mª Mayor por sus artículos. Tengo entendido, además, que son dos excelentes profesoras, amantes de su trabajo, que se preparan muy bien sus clases, que tienen muy buena relación con sus alumnos… En ellas dos se materializa el refrán popular “A Dios rogando y con el mazo dando”.
  Ninguna de estas profesoras cobra 2.389 euros de sueldo base. Es más, ni con sus complementos (trienios, sexenios, etc.) su sueldo mensual llega a esa cantidad ¡Qué más quisieran! Pero, aún así, la calidad de sus clases es inmejorable.

 • Un Xicot de Benissa ha dit:

  Ningún profesor está implicado en el Gürtel ni en el Brugal ni les toca la lotería todos los años como a un dirigente del PP de Castellón… Ni reciben como regalo trajes a medida o bolsos de Louis Vuiton, ni tienen asesores de imagen, ni coche oficial, ni cobran dietas… RES DE RES.

 • Un Xicot de Benissa ha dit:

  Enhorabona a la professora JOSEFA CARAVACA pel seu article. Una forta abraçada i la meua sincera admiració.

 • J. Ivars ha dit:

  El dinero de nuestra Comunidat, o País Valencià, se ha gastado en grandes eventos, tales como la Fórmula Uno, la visita del Papa (todavía se deben 30 millones de euros), los otros eventos deportivos o festivos, y, también, en las grandes obras faraónicas como Terra Mítica, La ciudad de la Luz, la ciudad de las Artes y las Ciencias, el aeropuerto sin aviones pero con una estatua gigantesca, las casi cien estatuas de Ripollés que adornan muchas plazas y glorietas en la provincia de Castellón (todas ellas HORROROSAS), las maquetas del arquitecto Santiago Calatrava, que han costaso 15 millones de euros, etc., etc. Es decir se han gastado todo lo que tenían y han comprometido el FUTURO abocándonos al déficil. En esta coyuntura la solución que se ha buscado es que paguen los de siempre: funcionarios, médidos, profesores, dismunuir abrumadoramente los gastos en SANIDAD y EDUCACIÓN. Que paguen los trabajadores de la cosa pública y no los responsables de tanto gasto inútil…

 • Carlos Font ha dit:

  A les noves joventuts del PP: Per favor, no vos feu més mal.No havia llegit mai tanta quantitat de mentides per paràgraf. Jo que treballe com a professor mai, repetisc, mai he vist eixos 2.300 de sou base del que parlen. Damunt ho possen ben gran per a que la resta de la gent (autònoms, empresaris o parats) s’escandalitze i critique als funcionaris. Ho tornaré a repetir ara i sempre, els funcionaris no som culpables d’aquesta maleïda crisi, trobe que hi ha que buscar les responsabilitats en els polítics que han balafiat els nostres impostos.
  Un professor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/