Inici » Notícies » General

Compromís pregunta a les Corts Valencianes sobre la Residència de Benissa i el pagament de l’IES Josep Iborra

15 d'octubre de 2013 6 comentaris

El grup Compromís a les Corts Valencianes ha registrat hui pel registre d’entrada de les Corts dos sol·licituds amb preguntes sobre dos aspectes que afecten a Benissa. L’encarregat ha estat Josep Maria Pañella, diputat que va visitar recentment  el poble.

La primera d’elles fa referència a la Residència d’Ancians Sant Joaquim i Santa Anna. El text indica que la reforma va ser inaugurada l’any 2004 i que les noves instal·lacions tenien una capacitat de 95 places que podien acollir-se al sistema de bo-residència, a més de comptar amb un centre de dia per a 90 persones. Compromís afirma que a dia de hui la residència només té uns 64 residents i no funciona el centre de dia. Per tal cosa, pregunten a la Consellera de Benestar Social per què hi ha només aquest nombre de residents, quina és la previsió de la Conselleria pel que fa a l’ampliació de les places de residència, per què no funciona el centre de dia i si hi ha previsió d’obrir-lo.

El segon document està adreçada a la Consellera d’Educació, Cultura i Esport, i tracta sobre el retard del pagament de la Conselleria de les diferents certificacions d’obra de l’IES Josep Iborra, diners que l’Ajuntament de Benissa va avançar i que encara està esperant cobrar. En eixe sentit, des de Compromís demanen quina responsabilitat pensa assumir la Conselleria, si compensarà a l’ajuntament i quina valoració fa d’aquesta gestió.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

6 comentaris»

 • Teo (Treballador Social de la Residència) ha dit:

  Per tal d’informar al poble de Benissa, cal aclarir varis punts respecte a la sol•licitut presentada que fa referència a la Residència.

  En primer lloc, dir que el centre disposa de 86 places residencials autoritzades, 84 de les quals es troben ocupades a dia d’avuí, com ho estaven fa tres dies. Hem estat també al 100% d’ocupació darrerament, i amb llista d’espera.

  En segon lloc, d’aquestes 86 places, el centre disposa de 20 places autoritzades per beneficiaris de bò-residència (ajuda en extinció) i de la Prestació Econòmica Vinculada al Servei Residencial (Ajuda que es pot sol•licitar mitjançant la Llei de Dependència). A més, el Centre compta amb 20 places de gestió pública (un altre tipo d’ajuda que es pot sol•licitar mitjançant la Llei de Dependència).

  La Residència no té autorització administrativa per oferir el servei de Centre de Dia, per la qual cosa no està operatiu ni hi ha previsió de que ho estiga. En contrapartida, s’ofereix el servei d’Estància Diurna.

  Havent aclarit els punts anteriors, convidem a qualsevol veí del poble de Benissa que estiga interessat, com d’altres del voltant, a visitar el Centre i a preguntar a la direcció del mateix, en cas que vulguen disposar d’informació fidedigna.

 • Joan B. Gandia ha dit:

  Moltes gràcies per l’aportació. La informació que aportes és molt valuosa per conèixer la situació real de la residència. Et semblaria bé que agafarem estes aportacions per redactar una nova notícia comentant-ho? Salutacions!

 • Teo ha dit:

  Cap problema. I esteu igualment convidats a conéixer de prop la Residència, per si necessiteu alguna dada més. Us esperem!

 • BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS ha dit:

  Precisament la nostra pregunta a les Corts ve per aquesta raó, en juliol del 2004, quan s’inauguren les noves instal·lacions de la Residència, se’ns diu que te una capacitat de 95 places que podran acollir-se al sistema de bo-residència, a més de comptar amb un centre de dia per a 90 persones. Motiu pel que volem esbrinar perquè no es compleix allò que se’ns va dir en el seu dia.

  Recordem que el cost total d’aquestes obres va ser de 2.704.652 euros els quals 1.803.102 euros van eixir de la Fundació “Asil Nostra Senyora dels Dolors, Sant Joaquim i Santa Anna”, 540.930 euros van ser aportats per la Conselleria de Benestar Social i 360.620 euros per l’Ajuntament de Benissa.

  Dit això, també volem reconèixer que el canvi de direcció que ha tingut la Residència fa un temps ha sigut molt positiu, i s’ha millorat en molt el servei que es presta, pel que volem agrair a tots els treballadors de la mateixa, per la seua professionalitat i compliment en el seu treball.

  Per la nostra part, conjuntament amb el nostre grup parlamentari en les Corts Valencianes, continuarem treballant per aconseguir les millors condicions i avantatges per a la Residència i les persones que la disfruten i allí treballen. A més de continuar reivindicant el tan necessari Centre de Dia que necessita el nostre municipi.

 • Teo ha dit:

  Entés. Si es va dir això en aquell moment, ho desconec. Ara bé, les dades correctes són eixes.

 • BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS ha dit:

  Ho pots comprovar tu mateix en la noticia sobre el tema del diari Levante-EMV que guarda Infobenissa en la seua hemeroteca.

  http://www.infobenissa.cat/noticies/general/inauguren-la-nova-residencia-de-la-3a-edat-que-albergara-a-95-majors/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/