Inici » Notícies » General

Compromís lamenta que l’alberg municipal continue després de 10 anys pràcticament tancat

18 de Desembre de 2014 No hi ha comentaris
L'alberg municipal de Benissa

L’alberg municipal de Benissa

En l’últim ple ordinari de l’any, corresponent al mes de desembre, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, es va abstindre en el punt que tractava sobre l’estudi i l’aprovació de la pròrroga del conveni entre l’Ajuntament de Benissa i el Convent franciscà de Benissa per a la utilització de dependències conventuals per a usos culturals – educatius.

Des de Compromís han volgut explicar el sentit del seu vot d’abstenció i en ser l’únic que no va votar a favor i l’únic també a intervindre al debat.

Segons Compromis, el seu vot no va ser favorable en cap cas perquè estiguen en contra d’aquest conveni ni per l’ús que se li pot donar com a alberg, la qual cosa te moltes possibilitats i que lamentablement està tancat la major part del temps, com ha sigut el cas en aquests 10 anys des que es va inaugurar a l’abril del 2007, data en què ja es van gastar prou diners públics, en aquell moment, 30.000 euros en el seu condicionament, més arreglar la teulada que s’ha fet recentment. La formació considera que la situació continuarà igual mentre la Regidoria d’Urbanisme no canvie la seua situació irregular ara mateix, ja que l’alberg no està adequat per a l’accés de persones amb minusvàlies físiques (en eixe sentit des de Compromís ja fa temps que han donat algunes solucions possibles, viables, fàcils, ràpides i barates de fer). Afegeixen també que en abril del 2013 van demanar també que es regulara l’ús i gestió d’aquest alberg mitjançant una ordenança municipal que a dia de hui encara no existeix.

Compromís indica també que ha caigut en sac trencat la seua proposta d’habilitació d’aquest espai públic per a posar en marxa un alberg de joventut o youth hostel en aquestes instal·lacions, gestionada per alguna empresa o treballador autònom de Benissa que poguera estar interessat, una idea que permetria facilitar un tipus de turisme jove que cada vegada té més potencial arreu d’Europa i, d’aquesta manera, donar a conèixer el municipi de Benissa tot l’any. Una idea que de nou no ha sigut escoltada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa ni per la Regidoria de Turisme que és qui hauria de portar-la endavant.

Tot i això, el portaveu de Compromís a Benissa i candidat a la batlia per dita formació, Xavi Tro, s’ha manifestat totalment a favor que aquest alberg continue cedint-se gratuïtament per a l’ús de diferents clubs i associacions de Benissa quan aquestes facen les seues activitats, que també atrauen molta gent al municipi, com són concerts, cursos, diferents proves esportives, etc.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/