Inici » Notícies » General

Compromís a la Diputació d’Alacant acusa Juan Bautista Roselló de coaccionar als seus batles

18 de maig de 2018 No hi ha comentaris
César Sánchez tasta el putxero de polp

César Sánchez, amb Juan Bautista Roselló, tasta el putxero de polp

La pressió per aprovar el pla d’inversions de la Diputació d’Alacant, valorat en 31 milions d’euros, i que inclou 7,5 milions d’euros amb ajudes nominatives per a determinats municipis, va en augment. El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha comunicat aquest dijous que un assessor de César Sánchez, Juan Bautista Roselló, ha comminat als batles de la coalició valencianista de Gata de Gorgos, Altea, Banyeres i Agost al fet perquè presenten projectes per tal que els seus ajuntaments reben subvencions a la carta, com les de Busot, Mutxamel i La Nucia -la primera d’elles està suspesa cautelarment per un jutjat-, amb la condició que el seu partit no impugne el pla. En cas contrari, segons Fullana, no s’aprovarà cap tipus d’ajuda per a ningú, cap municipi, segons ha indicat l’assessor als regidors de Compromís.

Fullana ha comparegut aquest dijous per a dir que almenys quatre regidors de Compromís han rebut cridades de Roselló, en les quals ha convidat als batles perquè formulen peticions per a rebre ajudes nominatives, igual com ho han fet els vicepresidents de la Diputació Alejandro Morant, Sebastián Cañadas i Bernabé Cano per als seus municipis. D’acord amb el testimoni de Fullana, Roselló ha demanat a aquests batles que les peticions arribaren via correu electrònic, i no per registre d’entrada, i que si les presentaven serien estimades. La condició que ha posat Roselló, segons el portaveu de la coalició, és que Compromís recolze el pla d’ajudes i no l’impugne. Cal recordar que la formació valencianista ha deixat entreveure que si el Govern de César Sánchez aprova l’ajuda de Busot, suspesa per un jutjat, ampliarà la denúncia i acusarà als populars de desobediència a la justícia.

“Els han dit que van a perdre els diners que els toca per culpa de Fullana”, ha criticat el portaveu de Compromís, que, després de qualificar aquest comportament de “cavernícola”, ha advertit que seria “inacceptable que Sánchez bloquejara les ajudes”. Acompanyat pels seus dos companys diputats de partit, José Manuel Penalva i Lluís Pastor, Fullana ha insistit a dir que és “molt greu” l’actuació de Roselló, de qui ha demanat el cessament i contra qui es planteja una possible querella.

Segons el portaveu de Compromís, si el dia 23 “César Sánchez no envia els diners als pobles (de les partides que sumen 24 milions), demanarem la seua dimissió” i serà “l’únic responsable que uns diners que és dels municipis no arribe” a aquests.

Fullana ha considerat que aquest episodi al voltant de les ajudes nominatives suposa “els últims espertenecs del sistema clientelar de la Diputació”, i ha repetit que aquest tipus de partides no suficientment justificades són il·legals.

Fullana també s’ha referit a la petició d’ahir de Sánchez de demanar al president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, que cride a l’ordre a Compromís, el seu soci de govern, per la seua actuació en la Diputació alacantina, i ha opinat que “l’apel·lació” al cap del Consell és “ridícula”.

Deixar les nominatives

En un altre ordre de coses, Compromís en la Diputació d’Alacant ha tornat a exigir al president de la institució, César Sánchez, del PP, deixar “en quarentena” les ajudes nominatives per valor de 7,3 milions d’euros i aprovar, en un ple el pròxem dia 23, la resta de subvencions de 2018 dirigides als 141 municipis de la província, per un import de 24 milions d’euros.

En una roda de premsa, el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha instat al PP que mantinga la previsió de convocar la sessió plenària extraordinària del pròxim dimecres i permeta donar llum verda a les subvencions del Fons de Cooperació, de 13,7 milions, les relatives pels danys de les pluges, per uns altres 3 milions, i les dels plans d’obres, per prop de 7 milions (sumen els 24 milions).

Per contra, ha exigit que queden fora les nominatives per 7,3 milions, de les quals més de 2,5 es dirigeixen als ajuntaments de tres dels vicepresidents populars: Busot (777.000 euros), Mutxamel (870.000) i La Nucia (1.072.000), amb l’argument que aquestes ajudes estan “judicialitzades”, especialment en el cas del primer d’aquests municipis, on una jutge va ordenar la suspensió cautelar de l’ajuda, i seria desobediència i frau de llei.

En cas contrari, Compromís considerarà que es comet una “il·legalitat” i manté el seu propòsit d’ampliar la demanda judicial que ha conduït a la suspensió de la subvenció nominativa a Busot.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 17 de maig de 2018 al diari electrònic www.alicanteplaza.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/