Inici » Notícies » General

Comença l’elaboració del II Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Benissa

25 d'Octubre de 2015 No hi ha comentaris
Reunió del grup del Pla d'igualtat de Benissa

Reunió del grup del Pla d’igualtat de Benissa

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benissa ha iniciat l’activitat per a realitzar el seu II Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Benissa.

El I Pla d’Igualtat es va aprovar en 2010 i es va estar desenvolupant fins el 2014 durant quatre anys amb accions com la formació en igualtat per al personal funcionari de l’Ajuntament i específicament en violència de gènere per al personal adscrit a seguretat ciutadana, accions de conciliació per al personal amb fills menors, implantació d’estadístiques desagregades per sexe en diferents departaments o del llenguatge no sexista en els documents municipals.

Paral·lelament s’han fet tallers de prevenció de la violència de gènere per a la joventut benissera, cursos per a afavorir la incorporació de dones amb baixa ocupabilitat, projectes de coeducació en igualtat en les escoles per a xiquets i xiquetes o tallers d’autoestima.

Aquest nou II Pla d’Igualtat pretén donar continuïtat al treball realitzat en un període de quatre anys que abastarà de 2015 a 2019. En aquest moment s’estan realitzant els treballs d’elaboració de diagnòstic de la situació d’igualtat d’oportunitats a Benissa i del pla d’acció a realitzar en els pròxims anys.

Per a l’elaboració del diagnòstic s’han programat grups de treball de diferents sectors com joventut, educació, mercat laboral, esports, cultura i salut.

La regidoria d’Igualtat ha destinat durant aquesta anualitat 6.050 euros del seu pressupost en l’elaboració d’aquest II Pla d’igualtat que ha sigut subvencionat per la Diputació d’Alacant amb un import d’1.768,19 euros.

La Regidora d’Igualtat Francis Esquerdo ha manifestat que: “estem treballant perquè la igualtat entre les dones i els homes a Benissa siga real. Aquest II Pla d’Igualtat d’Oportunitats serà l’instrument amb les claus per a seguir avançant per a aconseguir-ho”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/