Inici » Notícies » General

CIBE-Bloc tornarà a demanar al ple la protecció del Pou d’Avall

1 de juny de 2008 No hi ha comentaris

El CIBE-Bloc de Benissa no es dóna per vençut. Els grups polítics municipals no han arribat a un acord sobre la protecció del conjunt hídric del Pou d’Avall, que es va realitzar després de deixar sobre la taula la moció plenària de CIBE-Bloc presentada al mes d’abril. Després del desacord, la coalició ha anunciat que presentaran una altra moció en el ple del dimecres que ve per a la conservació del “conjunt que es veu afectat pel catàleg de béns i espais protegits del PGOU de Benissa pel que l’Ajuntament i els seus responsables polítics i tècnics tenen l’obligació legal de protegir aquest espai íntegrament”.

CIBE-Bloc avala el seu posicionament en un informe redactat per dos arqueòlegs -redactat entre octubre de 2007 i febrer de 2008- que “deixa ben clar que tant el marge i les fonts de les Maruques i els elements que es van trobar formen un conjunt depenent i indivisible encarregat de la recollida, emmagatzematge i circulació de l’aigua”.

Segons el comunicat emés pel CIBE-Bloc, “totes les forces polítiques tenim la responsabilitat i el compromís de procurar conciliar el creixement urbà del nostre poble amb el respecte pels seus monuments i els espais més singulars i representatius de la seua cultura”.

“Identitat cultural”

El Col·lectiu El Runar va revetlar aquesta setmana l’informe tècnic al qual el CIBE-Bloc fa referència. En el document -encarregat per l’Ajuntament- s’indica que el conjunt té una “certa rellevància” a nivell patrimonial, “tant des del punt de vista arquitectònic, etnològic, arqueològic, hidràulic com també simbòlic, ja que forma part de l’ideari popular dels benissers, i queda com a testimoniatge d’unes maneres de vida, recull d’experiències, sensacions, hui dia oblidades però pertanyents a un passat recent, i que en definitiva es converteixen en part de la nostra identitat cultural”.

El Runar va acusar el batle popular, Juan Bautista Roselló, d’ocultar intencionadament el dictamen tècnic.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/