Inici » Notícies » General

Casa Cantó de Benissa ‘fitxa’ l’impulsor del guardonat Beat per a pugnar per l’Estrella Michelin

8 de gener de 2019 Un comentari
Pedro Carrasco i Ximo Ivars

Pedro Carrasco i Ximo Ivars

El restaurant Casa Cantó de Benissa busca un salt de qualitat en la seua carta, sense perdre l’essència de cuina tradicional. I per això, acaba d’incorporar al cuiner Pedro Carrasco (Benissa, 1982), impulsor del restaurant Beat de Calp -va estar a les ordres de José Manuel Miguel-, que ha estat distingit aquest passat mes de desembre amb una Estrella Michelin, juntament amb l’Oriobianco, també de Calp i El Xato de La Nucia.

Ximo Ivars és el propietari i ànima máter del Casa Cantó, icona de la cuina mediterrània de la Marina Alta, i formiguer polític, parada obligatòria de moltes autoritats en el seu trajecte entre Alacant i València. Ivars està il·lusionat amb el fitxatge de Pedro Carrasco, que va estar en els inicis de les noves instal·lacions del restaurant, però que va marxar a l’estranger per a formar-se. Carrasco arriba ara al seu origen després d’una reeixida trajectòria en el Beat de Calp, i a l’estranger. Abans de tornar a la Marina Alta fa tres anys, es va formar a Londres i va obtindre la maduresa en el Gran Casino de Perth, a Austràlia, al costat de Guillaume Brahimi. “En Beat vaig arribar a la conclusió que havia tocat el sostre d’aquest projecte”, afirma.

El repte d’Ivars i Carrasco no és només renovar la carta, una cosa que el client podrà tastar ja a febrer, sinó aconseguir una experiència global en el comensal. Introduir nous elements sense perdre l’essència del restaurant; els seus arrossos, putxero de polp o el cruet de peix, els plats que sempre l’han distingit. Aquest canvi, expliquen Ivars i Carrasco, passa per incorporar noves i excelses matèria primeres i aprofitar el creixent fèrtil en el qual es troben situats. “A Calp hi ha tres estrelles Michelin, a Xàbia, dos restaurants amb estrelles, i a Dénia, està El Poblet, amb tres…per què no ho podem aconseguir nosaltres?” es pregunten els dos, els quals es miren en l’exemple del Xato, de La Nucia, que igual que el Cantó, ha realitzat una transformació del seu concepte sense abandonar les arrels tradicionals de tota la seua vida.

Ximo i Pedro no es fixen temps per al seu objectiu. “Anem a recórrer un nou camí junts”, afirmen, però auguren que en un any i poc, la transformació ja serà visible a casa Cantó. “Es tracta d’un canvi global, no només a la carta, també en el servei i el seu concepte”, puntualitza Carrasco. Són conscients que aquesta aposta pot generar cert desconcert en la seua clientela fixa -encara que insisteixen que es mantindran els plats de sempre-, però al mateix temps és una aposta per una nova cuina que pot generar més atracció de clients que busquen una nova experiència gastronòmica.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 6 de gener de 2019 al diari electrònic alicanteplaza.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • JOAN JOSEP CARDONA IVARS ha dit:

    D´un amant i desconegut estimador de la vida allà cap la mitat del segle XVII se li atribueix l´autoria d´un llibre titulat “L´art de bien traiter” (L´art de be tratar/donar de menjar). Fou contemporani no més que de Boileau, home ric i excel·lent poeta que ens deixà aquell tractat de rima conegut per “L´art poétique”. Dos llibres que ens informen de la voluntat de fe en la vida , de bellesa i mostra evident de que res està perdut. I així, ara, en l´incert inici del segle XXI a Benissa ens apareix aquesta bona noticia que ens parla d´esperança, de fe, i com no, de la caritat. És un afegit i una suma i multiplicació que està contraposada al negativisme de la resta i la divisió. Enhorabona per eixe alè de vida i confiança que ens alegra el cor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/