Inici » Notícies » General

Benissa vol comprar el terreny del cementeri per un valor cinc vegades més car que en 2001

22 de Setembre de 2006 No hi ha comentaris

L’alcalde estudia pagar 640.000 euros per la parcel·la privada del cementeri que va ser permutada fa 5 anys per 110.000. Denuncien que han començat les obres i encara hi ha peticions de trasllat de cadàvers

L’alcalde de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, ha proposat als partits de l’oposició l’adquisició de la parcel·la privada del cementiri vell, situat en la partida Bellita, que tanta polèmica ha suscitat en els últims mesos al traure a la llum diversos moviments de terra desenes de restes humanes.

Segons va anunciar Roselló als partits de l’oposició en la comissió d’urbanisme que va tenir lloc el dimarts, la valoració que ha fet els serveis tècnics del cost d’aquest terreny, que té uns 770 metres quadrats i està catalogat com sòl industrial comercial, ascendeix a 640.000 euros. Altra possibilitat, seria oferir al propietari una parcel·la de 6.000 metres quadrats en el polígon industrial de Benissa. Aquesta mateixa parcel·la la va adquirir l’actual propietari com resultat d’una permuta que va realitzar el mateix PP en 2001 i el valor del qual va ser xifrat en uns 110.000 euros, és a dir 5 vegades més barata que el preu que s’ha establit en l’actualitat.

Segons va explicar Roselló ahir a Llevant d’Alacant la gran diferència de valors és deguda que «quan es va aprovar la permuta de llavors, el cost del terreny estava basat en la ponència de valors cadastrals de l’any 86, mentre que en l’actualitat s’ha establit en funció de la ponència de l’any 2004». A més el primer edil va matisar que «els valors del sòl no els ha determinat l’ajuntament sinó el Ministeri d’Hisenda a través del cadastre». Els 640.000 euros que l’alcalde pretén oferir al propietari de la parcel·la del cementeri no han estat acollits de bon tros entusiasme entre els partits de l’oposició. CIBE-Bloc va qualificar el valor establit com un «escàndol» mentre que els socialistes consideren «inasumible que siga el poble de Benissa qui haja de pagar aqueixa quantitat mentre que va ser el PP qui la va vendre, sense justificació, per una quantitat molt inferior».

Per altra banda, les obres que convertiran la part pública del cementeri en el «Jardí de l’Eternitat» van donar començament aquest mateix dilluns. Un fet que no ha estat del grat del CIBE-Bloc, que ahir va criticar que les màquines van començar a treballar sense haver passat abans per comissió municipal. Malgrat els advertiments de l’alcalde que totes les restes humanes s’havien catalogat i traslladat al cementiri situat en la partida Canor, el CIBE-Bloc assegura que encara queden dues famílies que han sol·licitat el trasllat dels cossos dels seus familiars i que no obstant això, encara el canvi no s’ha realitzat.

Per la seua banda, els nacionalistes van qualificar a Roselló com «un vulgar profanador de tombes i de cadàvers que ha de demanar perdó al poble, dimitir i anar-se a la seua casa». Amb açò, fonts del CIBE-Bloc, van matisar que la polèmica del cementeri és ja «un punt negre en la història de Benissa en el qual els nostres propis avantpassats han siguts víctimes de l’especulació».

Respecte a la terra que contenia restes humanes que va ser distribuïda per diferents parts de Benissa, el PSOE va exigir ahir a l’ajuntament que «recupere les restes dels nostres avantpassats i, al mateix temps, que aquests siguen retornats al cementiri de nou».

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/