Inici » Notícies » General

Benissa torna a reclamar el consultori per a la zona costanera

12 de maig de 2018 No hi ha comentaris
Manuel Juan i Fernando López Corsi a la reunió a València sobre el consultori mèdic

Manuel Juan i Fernando López Corsi a la reunió a València sobre el consultori mèdic

L’Ajuntament de Benissa segueix realitzant gestions per a poder comptar amb un consultori mèdic en la zona d’urbanitzacions properes a la franja litoral. Aquesta setmana, Manuel Juan, regidor de la Zona Costanera i Urbanisme, i Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers i Turisme, es van desplaçar a la seu de la Conselleria de Sanitat a València per a reunir-se amb responsables del citat organisme. Allí van ser atesos per Mariam García, Subdirectora General d’Activitat Assistencial Integrada, acompanyada pel Comissionat de la Conselleria en la Marina Alta.

Fruit d’aquesta reunió s’ha pogut constatar que si bé existeix voluntat de desbloquejar la situació, la petició queda a costa de la voluntat i capacitat de Marina Salut, que és l’organisme que posseeix la competència en matèria sanitària a Benissa.

Per als dos regidors, tal com van traslladar a Conselleria, la creació d’un consultori auxiliar per a tota la zona de costa del municipi és fonamental, donat l’important volum de població que ha fixat ja allí la seua residència, i que a l’estiu es duplica per la important afluència turística que reben les diverses urbanitzacions.

Convé recordar que fa uns mesos, tal com van insistir els regidors, va quedar aprovada la Proposició No de Llei (PNL) en la comissió de Sanitat de les Corts Valencianes amb la qual s’exigia a Marina Salut que complira amb el seu pla d’inversions i instal·lara el citat consultori mèdic, una proposició que va obtindre el suport de tots els grups amb representació a les Corts, excepte el PP, que es va abstindre.

Els representants de l’executiu benisser també van manifestar que la zona costanera presenta a més de la meitat de la població empadronada a Benissa, i que aquests veïns i veïnes estan tenint una menor qualitat en l’assistència sanitària a causa de la distància a la qual es troben de l’ambulatori, situat en el nucli urbà de Benissa, en l’Av. Ausiàs March. Des de la Conselleria van indicar, a més, que és “important” que els residents estrangers “es troben correctament empadronats per a recolzar aquesta inversió”.

L’Ajuntament, després de reclamar aquest centre de salut primària dos vegades en menys d’un any, insisteix en la seua voluntat de donar les passes que siguen necessàries per a desbloquejar una situació fonamental per a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/