Inici » Notícies » General

Benissa tindrà la seu de la primera escola hotel de tota la província

10 de maig de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 10 de maig de 2007:

Mentre que les diferents formacions polítiques debaten sobre la necessitat de buscar una indústria alternativa al turisme en la Marina Alta que aposte per un desenvolupament sostenible, a Benissa diverses institucions impulsen aquest sector amb la creació de centres que servisquen per a regenerar i reciclar el mercat laboral.

La Universitat Miguel Hernández i el Centre Superior d’Hostaleria i Turisme de València han impulsat la creació a Benissa de la primera escola hotel de la província d’Alacant. El lloc que servirà de seu d’aquesta nova institució educativa i que donarà servei a tota la Marina és l’hotel Cases de Sant Jaume, situat en un dels enclavaments privilegiats de Benissa, pròxim a la zona costanera.

El president del Consell del Centre de València, Ángel Campillo va dir en la presentació d’aquesta iniciativa que desenvoluparan “programes de formació màster i d’ensenyament continu”.

Campillo va apuntar que el programa educatiu va dirigit a treballadors i personal directe del sector turístic de la Costa Blanca.

Per al president del Consell, “les necessitats formatives de l’àrea de comandaments intermedis i directius és molt alta” i va matisar que el complex hoteler de Benissa “és un bon lloc perquè s’habilite un hotel-escola” pel que esperen poder cobrir les necessitats del sector i donar solució a diversos problemes que puga plantejar el mercat.

Des de l’organització, van confirmar que el projecte es posarà en marxa al setembre i atendrà 250 alumnes cada any l’ensenyament del qual girarà entorn del món de la cuina, promocionant la gastronomia típica de la Marina Alta.

La modalitat que es posarà en funcionament a Benissa és la referida a l’Ecoturisme ja que segons van destacar, els alumnes “poden vindre a formar-se en un entorn natural i diferent” que s’allunya de les destinacions habituals de la costa. Sota aquest concepte, s’impartiran les classes que seran eminentment pràctiques.

Personal docent

Per la seua banda, la Universitat Miguel Hernández, aportarà el personal docent que impartirà les classes. El vicerector, José Vicente Segura, va explicar que “un dels nostres objectius és involucrar-nos en la societat i donar suport a iniciatives que fomenten una educació de qualitat”.

Segura va afirmar que des d’aquesta institució treballen per a relacionar-se amb els sectors empresarials de la província alacantina, com el sector turístic i de l’hostaleria que segons va dir, simbolitzen les empreses de la Marina Alta que “creen molts llocs de treball i involucren a moltes famílies”.

A més, va puntualitzar que el centre d’ensenyament que s’instal·larà en les Cases de San Jaume “serà l’únic de la província i volem estar amb aquestes idees innovadores i pioneres ja que aquests han sigut els passos que hem seguit des de la Universitat per a acostar-nos a la societat i als sectors productius de la província”.

El batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que l’hotel Cases Sant Jaume va néixer amb vocació de ser un hotel amb encant i “s’ha convertit en un referent de tota la Comunitat Valenciana.”

“Ser un referent a la Comunitat”

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va dir que “Cases de Sant Jaume està donant un pas molt important” perquè Benissa es convertisca en referent d’aquest sector en la geografia valenciana.

Roselló va dir que mitjançant l’hotel benisser, “molts joves vindran a formar-se”. A més, va destacar que amb aquesta iniciativa s’està donant un doble servei, ja que “es produirà una retroalimentació ja que l’hotel eix guanyant i els alumnes obtindran beneficis per estar en un establiment d’excel·lent categoria”.

El batle va recordar que des de la Regidoria de Turisme que presideix Raquel Soliveres estan fent una aposta clara per promocionar el turisme actiu.

D’aquesta manera, Roselló va apuntar que “tots els nostres esforços es basen a realitzar actuacions perquè Benissa es convertisca en un lloc on no només es gaudisca del sol i la platja”, sinó també de les activitats que promocionen els encants naturals que envolten aquest municipi, com poden ser la rutes a cavall, excursions en caiac o les eixides a les muntanyes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/