Inici » Notícies » General

Benissa s’ha gastat en l’última dècada 381.000 euros en contractes directes d’advocats externs

18 de novembre de 2015 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló

Juan Bautista Roselló

Una vegada perduda la majoria absoluta després de les eleccions de maig, el govern del popular Juan Bautista Roselló haurà de renunciar a una pràctica habitual durant molts anys: la contractació directa d’advocats externs per a defensar l’ajuntament en els diferents processos judicials. En aquest afany, les arques municipals s’han gastat una quantitat més que considerable de diners: 381.000 euros durant una dècada, entre 2004 i 2014.

A la Junta Local de Govern d’aquest dimarts, que ara comparteixen totes les forces polítiques, s’ha decidit que aquesta pràctica canvie. A partir d’ara la defensa jurídica de l’ajuntament ja no s’efectuarà a dit com passava fins ara sinó mitjançant concurs públic i amb un preu tancat. Compromís considera que d’aquesta manera se li podria estalviar a l’erari municipal un 50% del que ha estat gastant fins ara, a més que aquest tipus de serveis guanyarien de forma notable en transparència.

A la llista d’advocats contractats al llarg d’aquesta dècada crida l’atenció una altra circumstància: el lletrat que més ha cobrat de l’ajuntament, 278.000 euros, és Joan Pau Agulló, qui segons consta al registre mercantil és administrador únic del bufet Estudi General Advocats i Assesors, del qual a la seua vegada és soci professional l’exdiputat popular i destacat polític de Benissa David Serra. Aquest últim ha estat processat pel cas Gürtel, un dels grans escàndols que persegueixen al PP valencià, i va haver d’abandonar per això totes les seues responsabilitats en aquesta força política.

De fet, en la citada Junta del Govern Reiniciem Benissa va exigir explicacions a Roselló per les contínues contractacions d’Agulló, “que tornen a vincular de forma indirecta el nostre municipi amb casos de corrupció”.

Per la seua banda, Compromís ha assenyalat que el sistema del concurs públic permetrà a l’ajuntament deixar de contractar a persones que d’una manera o altra s’hagen vist desprestigiades pels esdeveniments succeïts en la política valenciana durant els últims temps.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 de novembre de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/