Inici » Notícies » General

Benissa revisarà i actualitzarà el Pla Especial de Protecció del Centre històric

6 d'abril de 2021 No hi ha comentaris

L’ajuntament de Benissa ha aprovat, amb l’abstenció de la regidora de Compromís, la proposta presentada per *Reiniciem Benissa amb la finalitat d’actualitzar i revisar l’ordenança sobre els materials constructius que es poden utilitzar en el centre històric de la localitat.

La moció va ser exposada en la sessió plenària d’aquesta setmana, per l’edil Carmen Giner, que va subratllar que malgrat la importància que ha suposat el Pla Especial de Protecció del Centre Històric de Benissa, aquest document ja ha complit 37 anys, i les actuals necessitats i exigències fan necessari renovar-lo.

Des de l’executiu, tant l’alcalde, Arturo Poquet, com el seu soci en el govern, l’edil del CIBE, Isidor Mollà, van elogiar el paper que ha exercit el Pla de Protecció Especial del Centre Històric, però van reconéixer que ha passat un temps suficient per a revisar el document. A més Mollà va considerar que han de ser els tècnics experts en el tema els que determinen els materials a utilitzar. L’edil del CIBE, com a president de la Comissió de Serveis, es va comprometre a redactar un plec de condicions encaminat a dur a terme la revisió del Pla Especial, sempre pensant a mantindre la monumentalitat del barri antic de Benissa.

L’edil de Compromís, Mari Carme Ronda, va matisar que és necessari redactar un nou Pla Especial del Centre Històric, més que una revisió del document, que el va considerar completament vigent. Ronda va remarcar que és la Conselleria la responsable de donar el vistiplau del Pla perquè no es tracta d’una ordenança.

Amb aquest acord l’ajuntament de Benissa es compromet a:

  • renovar l’ordenança de materials autoritzats en el centre històric per als tancaments, admetent materials nous;
  • marcar unes consideracions estètiques comunes que preserven l’aspecte del poble, delimitant i fent un llistat de materials i colors, la qual cosa es pot i no es pot utilitzar;
  • avançar en el compliment dels objectius europeus d’eficiència energètica i renovació dels habitatges;
  • lluitar contra la pobresa energètica;
  • i establir un termini de sis mesos a un any per a aquesta modificació es faça realitat.
Font de la notícia: Radio Litoral - Cadena SER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/