Inici » Notícies » General

Benissa rescata la gestió de la piscina per a evitar que un miler d’usuaris es quede sense el servei

17 de maig de 2013 No hi ha comentaris
La piscina coberta de Benissa

La piscina coberta

Mentre el Club Natació Benissa aconsegueix 17 medalles al campionat celebrat a Albacete, l’ajuntament de la localitat rescata la gestió de la piscina coberta municipal per a evitar que el miler d’usuaris que utilitzen les instal·lacions es quede sense aquest servei.

El ple de Benissa va aprovar aquesta setmana resoldre el contracte d’adjudicació amb Gestkal XXI, a petició de la pròpia empresa. Segons va explicar l’alcalde de la localitat, Juan Bautista Roselló, l’adjudicatària va presentar la renúncia a seguir desenvolupant la seua tasca perquè l’ajuntament li havia trasllat les deficiències en la gestió que havien arribat al seu coneixement.

En aquest sentit, el batles va destacar que la decisió de no continuar amb la gestió va estar motivada per diversos factors. A més de les crítiques per la qualitat del servei i l’escassetat d’activitats, l’empresa considerava que el servei de la piscina coberta no resultava rendible i va sol·licitar al consistori una compensació econòmica per a pal·liar aquesta situació, petició que va rebutjar l’ajuntament.

La resolució del contracte amb l’empresa es farà efectiva el pròxim 30 de juny. Abans que arribe aquesta data límit, l’executiu local haurà d’haver resolt quina solució va a donar-li a la gestió de la piscina coberta municipal perquè no deixe de seguir prestant el servei i que puga oferir un ampli ventall d’activitats.

Roselló va explicar que en aquest moment s’estan barrejant dues opcions. Per una part està tornar a traure a concurs el contracte i que una nova empresa s’encarregue de la gestió.

L’altra opció seria que el propi Ajuntament de Benissa assumira aquesta funció. Pel que fa al cost que això últim podria suposar per a les arques municipals, el batle va recalcar que qualsevol piscina genera despeses i ingressos i que “amb una gestió bona i eficient es pot aconseguir que la instal·lació s’autofinance i no ens coste diners”.

Ara per ara no s’ha descartat cap de les dues opcions possibles. S’estan valorant els pros i els contres d’ambdues possibilitats. Juan Bautista Roselló va apuntar que fins el 30 de juny el consistori té temps suficient per a preparar el plec de condicions per a aconseguir una empresa que oferisca garanties o per a assumir la gestió directa.

Garantir el servei

Siga quina siga la decisió final, el batle va assegurar que “anem a garantir el servei i la instal·lació no va a tancar-se”. Segons va remarcar, quasi un miler d’usuaris utilitza el servei i la intenció municipal és que les instal·lacions oferisquen una àmplia oferta de cursos i activitats als veïns de Benissa i d’altres municipis propers que hi acudeixen.

Respecte a la intervenció del portaveu de CIBE en el ple sobre la necessitat de tindre en compte a l’hora de tornar la fiança a l’empresa adjudicatària que l’empresa deu algunes mensualitats als treballadors de la piscina, el batle va comentar que la informació no està contrastada, però que anaven a verificar-la. Juan Bautista Roselló va dir que “l’ajuntament va a vetllar pels drets dels empleats” i va a exigir a l’empresa que “es pose al dia en el pagament als treballadors».

La piscina coberta de Benissa es va inaugurar al març de 2007 i va costar una mica més de 2,5 milions d’euros. Consta d’un vas polivalent o semiolímpic, de 25 per 12,50 metres, amb una profunditat variable, i d’un vas d’aprenentatge de menors dimensions.

A més de la piscina, les instal·lacions municipals compten amb un gimnàs, sauna, hidromassatge i bany turc. Usuaris de totes les edats acudeixen per a gaudir dels seus serveis al llarg de tot l’any, excepte a l’agost, que tanquen.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/