General

Benissa recupera una de les primeres figures de la dona de la Prehistòria

L'Eva Pinera
L’Eva Pinera

Benissa va presentar ahir els treballs realitzats per a la recuperació de pintures rupestres de l’Abric de Pinos, concretament d’una de les primeres representacions de la dona de la prehistòria. El projecte, dotat amb 5.039 euros per la Conselleria de Cultura, integra els treballs de restauració i conservació d’un conjunt de pintures d’entre 6. 000 i 8.000 anys d’antiguitat.

A l’acte van assistir la directora general de Patrimoni de la Comunitat, Paz Olmos; el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló; el regidor de Patrimoni Històric, Xavi Tro i els arqueòlegs, Lluís Castelló i Rubén Vidal.

L'equip de restauració de l'Eva Pinera amb les autoritats
L’equip de restauració i les autoritats

Símbol de l’art llevantí, les pintures rupestres van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1998. Destaca entre elles la primera representació d’una dona, coneguda entre els benissers com “l’Eva de Pinos”. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat del ple presentar aquesta imatge a la Direcció general de la Dona com un possible logotip de l’entitat, tot i que encara no han rebut resposta, entre altres coses perquè cal registrar la marca per a cedir-la.

Un altre dels projecte que s’està redactant és la reforma d’un antic corral prop de les pintures per habilitar-lo com a punt d’informació del conjunt pictòric.

A més, segons el regidor de Patrimoni Històric Xavi Tro, s’estan mantenint converses amb entitats bancàries per a editar una xicoteta guia que es repartirà entre els centres escolars perquè els més xicotets “coneguen la importància de l’Abric de Pinos”. Segons el parer de Tro, “és la nostra responsabilitat conservar i mostrar aquestes figures tan importants i emmarcades en un paratge incomparable”, i així promocionar el patrimoni més important de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?