Inici » Notícies » General

Benissa presenta el Pla d’inversions 2017 amb propostes socials i diverses infraestructures per millorar la qualitat de vida dels ciutadans

20 de juny de 2017 No hi ha comentaris
Presentació del Pla d'Inversions 2017 de l'Ajuntament de Benissa

Presentació del Pla d’Inversions 2017 de l’Ajuntament de Benissa

Fernando López Corsi, regidor d’Hisenda, Abel Cardona, batle de Benissa, Manuel Juan, portaveu de l’Equip de Govern, i Xavier Tro, regidor de Creama i Obres, entre altres àrees han presentat el Pla d’Inversions 2017 que duran endavant en les pròximes setmanes. Entre les principals propostes destaquen propostes de caràcter social i diverses infraestructures, pensades per a millorar la qualitat de vida de les persones de Benissa.

Manuel Juan va iniciar l’acte de presentació recordant el principal problema que ha tingut el nou equip de govern, que va ser la baixada de l’IBI realitzada després de la promesa electoral de Juan Bautista Roselló al 2015, amb més de 800.000 € que l’ajuntament ha deixat d’ingressar: “La partida per a realitzar inversions es quedava a zero després de la rebaixa de l’IBI, però ja vam avançar que faríem l’esforç per a generar diverses inversions necessàries per a Benissa”, va manifestar Juan.

El també regidor d’Urbanisme, Cultura o Acció Social va explicar que les xifres d’aquestes inversions es corresponen amb les quantitats de les inversions financerament sostenibles i del Fons de Cooperació autonòmic, “que en el cas de la província d’Alacant malauradament la Diputació d’Alacant no ha volgut col·laborar, amb el qual ens hem quedat al 50% a l’hora de rebre eixes quantitats”.

Per la seua part, Fernando López Corsi va enumerar les propostes del pla global d’inversions, d’una quantia de 564.500 €: “Hui és un dia de satisfacció per l’ajuntament, per a l’equip de govern i pel poble de Benissa perquè aquestes propostes es faran realitat en unes setmanes o al llarg dels pròxims mesos”.

 • Empolat de camins rurals: 50.000 €
 • Electrificació del Pou de Benimallunt: 82.000 €
 • Soterrament dels Contenidors del Passeig Dolores Piera: 20.000 €
 • Millora d’enllumenament a la Zona Costanera: 25.000 €
 • Banys al Parc Dolores Piera: 30.000 €
 • Renovació de la cartelleria i la senyalítica: 25.000 €
 • Empolat de camins a la zona costanera: 50.000 €
 • Modernització de l’administració 20.500 €
 • Ascensor i musealització de la Sala del Consell 100.000 €
 • Reparació dels vestidors del camp de Futbol La Costa 20.000 €
 • Construcció d’una gatera 15.000 €
 • Condicionament de l’alberg 30.000 €
 • Camió per a Obres i Serveis 38.000 €
 • Millora de l’accés a la zona de la ‘Punta de l’Estrella’ 9.000 €
 • Pla Local d’Ocupació 50.000 €
Propostes del Pla d'Inversions de Benissa

Propostes del Pla d’Inversions

Xavi Tro va explicar que dins les necessitats actuals de creació d’ocupació, cal recordar que “a Benissa tenim unes 700 persones aturades, entre homes i dones”. Per eixa raó “hem volgut crear un pla d’ocupació que ajude als sectors més desfavorits, que són les persones joves i les majors de 50 anys, qui tenen més dificultats en incorporar-se o trobar de nou un lloc de treball”.

El regidor, responsable de l’àrea de serveis, va afegir que “seran per a cobrir llocs específics a l’ajuntament i tindran una durada de 3 a 6 mesos. Benissa no ha tingut mai un pla d’ocupació i era una demanda que portàvem tots els partits que ara estem a l’equip de govern”.

L’equip de Govern va voler recalcar que s’han realitzat diverses reunions amb l’oposició, el PP i el regidor Isidor Mollà, i “volem transmetre que d’estes propostes que hui estan ja materialitzades i estan dotades econòmicament n’hi ha propostes en les quals estem d’acord tots els grups i han eixit després d’eixes hores de treball conjunt, el que ve a dir que aquest govern escolta i té una bona predisposició per dur endavant un pla d’inversions realista i que arreplega diverses propostes vistes a la proposta dels pressupostos participatius com la gatera o l’electrificació del pou de Benimallunt, entre d’altres”, assenyalà Fernando López Corsi, agregant que “en eixa línia de col·laboració volem dir de nou que cal aprovar els pressupostos d’enguany perquè aquest pla d’inversions s’executarà sense tindre els pressupostos aprovats, i hui tenim una nova oportunitat perquè donem tots i totes un impuls als pressupostos a una comissió informativa, i volem demanar als grups de l’oposició un poc d’enteniment, hem tingut moltes converses, hi han hagut consensos, i ara també esperem un exercici de responsabilitat per part de l’oposició per a aprovar aquests pressupostos”.

En la mateixa línia de declaracions, Abel Cardona va destacar que “el fet d’aprovar els pressupostos de 2017, a banda del pla d’inversions que presentem hui, també suposa altres coses que són importants. Dins del pressupost de 2017 també comporta dur avant l’oferta d’ocupació pública del mateix ajuntament. Hui en dia tenim una situació de certa precarietat laboral dins del nostre ajuntament perquè tenim nombrosos casos de gent que està treballant de forma interina i el compromís d’aquest equip de govern és regular eixes situacions que no són massa normals a un ajuntament i aquesta acció està supeditada a l’aprovació dels pressupostos de 2017. És una cosa que també s’ha demanat per part de l’oposició, coincidim tots en eixa reivindicació, amb una trentena de treballadors pendents”.

Esta aprovació també suposaria aprovar els pressupostos de la mercantil pública, Benissa Impuls, on també es plantegen una sèrie d’inversions importants, com un nou camió per a la recollida de RSU. “Actualment la flota està molt envellida, el que suposen avaries contínues. Açò ve condicionat amb l’aprovació o no d’aquests pressupostos”, va recordar l’alcalde.

Serà la tercera vegada que l’equip de govern presenta els pressupostos per a aprovar-los, i buscar el recolzament del PP i d’Isidor Mollá. “Podem funcionar de forma prorrogada? Sí”, va comentar Cardona,”però ens condiciona molt, volem demanar eixe exercici de responsabilitat per part de l’oposició i que ens donen l’oportunitat de treballar amb uns pressupostos propis i a partir d’ací tindre més marge de maniobra”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/