Inici » Notícies » General

Benissa, present en la promoció de la Ruta dels Riuraus

8 de maig de 2014 No hi ha comentaris
Riurau de Canor

Riurau de Canor

Benissa acudirà a la cita programada aquest divendres a Jesús Pobre, on està previst que es presente la Ruta dels Riuraus. Acudiran, en representació del municipi, el batle, Juan Bautista Roselló, i la regidora de Cultura, Pepa Martí.

Després de quasi dos anys de treball conjunt entre 12 municipis de la Marina Alta, es presentarà aquesta iniciativa que naix per a donar a conèixer una oferta singular de la comarca que combina arquitectura rural, paisatgisme agrícola i gastronomia. Un producte diferenciador que vertebra aquest territori, vinculat a la cultura i que complementa l’oferta de sol i platja per la qual és coneguda la zona.

Serà en un acte institucional en el qual Benissa, Gata, Xaló, Jesús Pobre, Llíber, La Xara, Ondara, Parcent, Pedreguer, El Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira i Xàbia subscriuran el seu compromís perquè aquesta ruta siga viva, atractiva i en permanent evolució.

L’escenari triat per a aquest acte, que començarà a les 20.30h, és el Gran Riurau “Senyor de Benissadeví” de Jesús Pobre i tindrà com a marc una vetlada cultural. L’encarregada d’introduir als presents en el món dels riuraus serà l’escriptora de Xàbia, Pepa Guardiola, i després hi haurà una projecció tècnica de la ruta.

A continuació, cada municipi lliurarà un document signat pels batles amb el seu compromís envers el projecte i hi haurà discursos de les autoritats presents, entre les quals han confirmat assistència la Directora General de Cultura, Marta Alonso, el Director General de Turisme, Sebastián Fernández i el Director General del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, José Mancebo.

Després de la part protocol·lària començarà una vetlada cultura amb un recital de poemes dirigit pel president de l’associació cultural Riuraus Vius, Lluís Fornés, projecció de diapositives i degustació de productes típics relacionats amb el riurau i que han oferit empreses col·laboradores amb la ruta com les panses, les coques, el moscatell o el vi.

Benissa presentarà la seua oferta, en la qual destaca un paisatge on cobren importància els bancals, destinats a partir del segle XIX, al cultiu del raïm per a la posterior producció i comercialització de la pansa; també la casa pairal “Casa Abargues”, un dels exemples de l’arquitectura il·lustrada del segle XVIII, a través de la qual es pot conèixer l’estil de vida d’una burgesia terratinent. Finalment, Benissa promocionarà el Riurau de Canor, una construcció de principis del segle XIX. Consta de vuit ulls i en el seu interior trobem un forn. Davant d’aquest riurau se segueix conservant el sequer, on antigament s’assecava la pansa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/