Inici » Notícies » General

Benissa obri expedients sancionadors per l’abocament il·legal de restes de podes

16 de juliol de 2018 No hi ha comentaris
Un individu és sorprés fent un abocament de restes vegetals

Un individu és sorprés fent un abocament de restes vegetals

L’Ajuntament de Benissa ha obert recentment nous expedients sancionadors en relació amb l’abocament il·legal de restes de podes vegetals. Des de l’executiu de Benissa es considera un fet que cal frenar, intensificant l’activitat per al control i detecció d’aquests casos que danyen la imatge del poble, el seu mediambient i l’efectivitat del servei de recollida de residus, realitzat per l’empresa municipal Benissa Impuls.

Aquest últim abocament incívic correspon a la zona costanera, una àrea on recentment s’ha incorporat per part de la policia local un servei especial on s’augmenta la rotació de patrulles pels carrers i àrees, així com per detectar els possibles abocaments il·legals de restes de podes vegetals, enderrocs d’obra o altres materials.

L’Ajuntament intensifica els esforços per a detectar i aplicar les ordenances municipals a les persones que, de manera incívica, continuen fent oïdes sordes a les crides que en aquest sentit es realitzen. Entre altres accions com a campanyes informatives i de conscienciació, es porten endavant accions com la renovació i actualització de cartells de gran grandària que avisen sobre les conseqüències de realitzar abocaments il·legals en el terme municipal, abocaments que contemplen importants sancions per a la persona infractora, fins als 3.000 €.

De la mateixa manera, ja es va avançar la nova forma de tramitar les infraccions detectades per a dur-les endavant en l’àmbit administratiu. I és que a banda de la policia local, el guarda rural i els inspectors d’obres, entre altre personal de l’Ajuntament, podran iniciar expedients d’infracció a les persones o empreses a qui se’ls sorprenga in fraganti.

Aquestes iniciatives posen de manifest la voluntat d’aquesta corporació d’actuar amb contundència enfront d’un dels problemes més denunciats pels veïns i veïnes i que major malestar genera a tots els que viuen o visiten Benissa.

Cal recordar que la corporació destina aproximadament fins a un 15% del seu pressupost a la neteja viària i la gestió de residus, si bé és responsabilitat d’uns pocs que donen lloc a situacions puntuals però no per açò menys molestes.

Recordem que per a situar restes de poda existeixen tres punts verds, situats en la Urbanització Altamira (C/ Magnòlia), Montemar (C/ Gafarró) i San Jaime (Av. Sant Jaume). També existeix l’Ecoparc, en el Polígon Industrial de la Pedrera. Per a un altre tipus d’informació es recomana cridar al 96 573 35 97.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/