Inici » Notícies » General

Benissa obligarà a partir d’abril a mantindre netes les parcel·les

10 de març de 2020 No hi ha comentaris
Brossa

Brossa

L’Ajuntament de Benissa recorda als veïns que en unes setmanes entrarà en vigor l’Ordenança del Medi Rural aprovada en el ple ordinari del 27 de desembre de 2018. Serà a partir del mes d’abril quan comence de manera efectiva la seua aplicació normativa d’acord amb la disposició transitòria que recull la “moratòria” d’un any des de la seua publicació en el BOP.

L’ordenança, que es troba emparada per legislació d’àmbit autonòmic i estatal, va ser aprovada a iniciativa del Consell Agrari Municipal amb el vot a favor de tots els grups polítics del consistori. El document pretén que els propietaris de finques rústiques les mantinguen en bon estat fitosanitari amb l’objectiu de no perjudicar aquelles terres de cultiu que sí que compleixen amb la normativa.

Per a facilitar la conservació de terrenys abandonats i evitar d’aquesta manera costos de manteniment, el Consell Agrari Municipal té prevista la creació d’un bossa de cultiu que pose en contacte persones demandants amb propietaris de terrenys en desús.

L’incompliment dels preceptes de l’ordenança constituirà una infracció de caràcter administratiu. Aquestes infraccions en funció del seu grau, comportaran sancions econòmiques que podran arribar fins als 3.000 euros en els casos més greus.

Des del consistori es pretén donar la major informació possible a tota la ciutadania i facilitar el compliment de l’ordenança. Adrián Ivars ha dit que “mantindre de manera adequada les parcel·les és obligació dels propietaris”. Al que ha afegit: “des de l’ajuntament adoptarem accions preventives i d’advertiment, prèvia a l’aplicació de sancions”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/