Inici » Notícies » General

Benissa modifica el PGOU per a facilitar la construcció d’hotels

13 de gener de 2012 No hi ha comentaris

El ple va acordar modificar el Pla General (PGOU) per a permetre albergar actuacions d’interés comunitari en sòl no urbanitzable.

Segons va explicarel batle, Juan Bautista. Roselló, actualment el PGOU de Benissa no permet edificar en parcel·les de menys de 5.000 metres quadrats en sòl no urbanitzable i sempre que l’ocupació màxima siga del 5%.

Vista de Benissa

Vista de Benissa

Amb la mesura aprovada en l’últim ple s’obri la porta a propostes de caràcter lúdic, turístic, ambiental, agrícola o fins i tot educatiu, que gràcies a aquesta modificació tenen més possibilitats de desenvolupar el seu projecte a Benissa, segons va comentar el batle.

Una modificació que està emparada per la Llei del Sòl No Urbanitzable, va remarcar Roselló, i que suposarà un estímul econòmic per al municipi.

De fet, Roselló va comentar que l’objectiu de la proposta és fomentar la posada en marxa d’empreses que reactiven el motor econòmic del municipi i creen llocs de treball. I és que en aquests temps tan difícils, és necessari, segons l’executiu, donar facilitats a activitats econòmiques i projectes empresarials.

Una nova escola, un hotel, uns cellers, o un campus esportiu, són alguns dels projectes que podrien dur-se a cap al terme municipal de la localitat de Benissa aprofitant aquesta modificació puntual del planejament urbanístic.

Una mesura que serà d’especial interés, segons va comentar Roselló, per a ampliar un establiment hoteler del municipi, que ja ha mostrat interés en aquest sentit.

A més, en la sessió plenària també va tirar endavant amb l’abstenció del grup popular, una moció presentada pel Bloc, en la qual se sol·licita al conseller de Sanitat, Luis Eduardo Rosado, i al seu comissionat en la Marina Alta, José Vicente García, la constitució del Consell de Salut del departament comarcal amb la major celeritat possible.

El regidor del Bloc, Xavi Tro, va defensar la necessitat de crear aquest organisme, dins de la seua defensa dels serveis públics, i com a mitjà per a fer front a la política sanitària que s’està desenvolupant a la comarca.

Tro va denunciar que tant la Conselleria com l’empresa Marina Salut «estan jugant», segons paraules del batle, “amb el benestar i la salut de les prop de 200.000 persones que vivim a la comarca”.

Tro va recordar que el Consell de Salut és un òrgan emparat per la llei, de caràcter consultiu, que ajudaria a les administracions locals, com l’Ajuntament de Benissa, i els ciutadans en general, a fer un seguiment i consultar sobre la situació sanitària a la comarca. Un lloc en el qual presentar suggeriments, tindre informació, i exigir responsabilitats.

La moció presentada pel Bloc va ser recolzada per tots els grups, excepte el PP, que es va abstindre. Segons el batle, el seu grup està a favor de la constitució d’aquest òrgan consultiu tot i que no comparteix els arguments del regidor nacionalista per defensar la seua creació.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/