Inici » Notícies » General

Benissa insta la Diputació a que complete la dotació del nou subparc de bombers perquè existisca una cobertura les 24h

5 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Els bombers amb el batle durant la inauguració del subparc de bombers de Benissa

Els bombers amb el batle durant la inauguració del subparc de bombers

Ahir dimarts va tindre lloc a Benissa la inauguració del nou subparc de bombers a la Marina Alta. Unes infraestructures que es van iniciar al mes de març de 2015, les obres del qual van concloure fa aproximadament un any i que aquest 4 de juliol han vist la llum.

Les infraestructures, construïdes sobre una parcel·la de 4.200 m2, comptaran amb una dotació d’un cap i tres bombers, coordinats per un sergent que exercirà la prefectura. Es tracta de la cobertura mínima per a l’obertura del subparc, amb un torn que serà de 10.00 del matí fins les 22.00h de la nit durant els set dies de la setmana. Es tracta d’una dotació provisional fins que finalitzen les oposicions per a cobrir les places d’aquestes instal·lacions d’emergències. Mentrestant, el personal de bombers actual procedeix d’altres parcs, com el de Dénia i el de Benidorm.

Unes mesures que Abel Cardona, batle de Benissa, ha considerat insuficients, instant la Diputació d’Alacant perquè complete la dotació de personal abans de la finalització de l’any, permetent d’aquesta manera una cobertura front a possibles emergències de 24 hores durant els 7 dies de la setmana. “Considerem que hui a Benissa és dia de festa per aquesta inauguració, després d’anys d’espera al sud de la Marina Alta, on històricament hem comptat amb menys recursos públics. Esperem que aquesta festa no ens isca cara per reduir la dotació dels parcs de Benidorm i Dénia, i dotar-los a tots com s’espera, donant resposta a les reivindicacions que es realitzen”.

Cardona va voler agrair la tasca desinteressada d’organitzacions de voluntariat locals com l’Associació Benissera Anti Incendis (ABAI) o Protecció Civil, manifestant que “tots presumim del nostre paisatge, però aquestes persones dediquen el seu temps lliure a açò, a protegir el paisatge”. El batle de Benissa va afegir que les administracions públiques han de comunicar-se “de millor manera” i va reclamar a la Diputació “un últim esforç perquè a la fi d’any es complisquen aquestes reivindicacions”.

Per la seua banda, César Sánchez, President de la Diputació d’Alacant, va agrair a tots els col·lectius que treballen per garantir la seguretat ciutadana, i va dir que “s’incorporaran més efectius una vegada es solucionen les oposicions”.

En l’acte també es va personar el Diputat d’Emergències, Jaime Lloret, el Diputat Provincial per Compromís, Gerard Fullana, així com els batles d’altres poblacions veïnes com Senija, Xaló, Teulada-Moraira, Parcent, Benigembla, Benidoleig o Murla. Acompanyats tots ells per una gran representació de la corporació de Benissa, la policia local o la guàrdia civil, entre altres efectius.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/