Inici » Notícies » General

Benissa inicia visites individualitzades a residents per a afavorir el seu empadronament

2 de Febrer de 2018 No hi ha comentaris

La integració social de les persones estrangeres és un dels grans objectius de l’equip de Govern a Benissa. Part important d’açò és normalitzar la situació legal dels residents com a veïns de ple dret que són, i açò passa per regularitzar el seu estat en el padró municipal.

Dins de les múltiples accions per a afavorir l’empadronament que ve duent a terme l’Ajuntament de Benissa, i que cerquen que la localitat aproxime el seu nombre d’empadronats al seu nombre de residents reals, l’Ajuntament ha definit una nova acció que es desenvoluparà durant els pròxims mesos. Una vegada acarada la informació d’aquells residents, majoritàriament estrangers, que no han confirmat la seua continuïtat com a residents a Benissa, seran efectius de la Policia Local els qui informaran, casa per casa, a aquestes persones sobre la importància de confirmar el seu empadronament.

En aquesta acció informativa els agents disposaran allí mateix dels formularis necessaris perquè els residents que així ho consideren, puguen empadronar-se directament. S’esperen prop de 500 visites en aquesta primera fase de la campanya. I és que la pèrdua de població en les localitats de la província d’Alacant no es deu a un èxode massiu de població, sinó a un canvi en les normatives estatals que regulen el padró municipal i que provoca un seriós desequilibri entre els residents reals, que utilitzen serveis de manera quotidiana, i els empadronats que paguen amb els seus impostos el manteniment d’aquests serveis.

En concret, la llei estatal marca que la inscripció en el Padró Municipal dels estrangers no comunitaris sense autorització de residència permanent està subjecta a renovació periòdica cada 2 anys. D’altra banda, aquells estrangers comunitaris o amb permís de residència permanent hauran de confirmar la seua inscripció padronal cada 5 anys des de la seua alta en el Padró Municipal o des de l’última confirmació. Aquest fet comporta que molts estrangers no sàpien que ja no figuren en el padró i obliga a Ajuntaments com el de Benissa a realitzar campanyes periòdiques, ja que el nombre d’empadronats repercuteix directament en els ingressos que els consistoris reben de l’estat i que ajuden al fet que els municipis oferisquen més i millors serveis a la seua ciutadania.

En aquest sentit, el tràmit d’empadronament o confirmació es pot realitzar en l’Oficina d’atenció a la ciutadania, OAC, tant de manera presencial, en el Carrer Pare Andrés, 21, com també cridant al telèfon 965 731 112, on s’atorgaran totes les facilitats per a conèixer si la persona interessada es troba activa en el padró.

Segons Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers, “és fonamental que tots els veïns que resideixen la major part de l’any a Benissa es troben registrats, a més de ser una obligació del veí, i així l’Ajuntament pot tenir més recursos per a brindar millors serveis”. Per al regidor, “confirmar el nostre empadronament és ajudar al nostre municipi, i aquesta campanya, gràcies a la col·laboració del personal de Residents estrangers, Policia Local, i OAC / Estadística, és un treball en equip important, una campanya porta per porta que suposa una forta aposta per millorar les xifres d’empadronats a Benissa i, amb elles, la qualitat del servei que es presta des de l’Ajuntament”.

Finalment, López Corsi destaca que “aquesta acció que ara s’inicia es suma a l’esforç informatiu realitzat per l’Ajuntament al llarg de 2017, amb diverses accions informatives i una reunió amb veïns, el passat mes de novembre, en la qual es van tractar temes d’índole fiscal i administrativa relacionades amb el padró o el BREXIT”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/