Inici » Notícies » General

Benissa inicia la modernització del Polígon de la Pedrera implantant fibra òptica, il·luminació LED o el circuit tancat de TV connectat amb la policia

26 d'octubre de 2018 No hi ha comentaris
El Polígon Industrial La Pedrera

El Polígon Industrial La Pedrera

Benissa emprendrà les obres de modernització en el Polígon Industrial la Pedrera a partir del pròxim 5 de novembre. Aquestes actuacions es realitzaran a partir del projecte “Millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis al Polígon Industrial La Pedrera de Benissa” dins de la convocatòria d’ajudes que va oferir l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) pertanyent a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

D’aquesta manera, Benissa optimitzarà aquest Polígon Industrial amb diverses actuacions per a millorar la seguretat, les comunicacions, l’estalvi energètic, la imatge o el trànsit de vehicles, a partir d’una subvenció que s’eleva a 526.893,73 €, dividides en dos anualitats: El 2018 s’invertiran 244,700,65 € i el 2019 seran 282,193,07 €. Finalment, les obres s’han adjudicat a l’empresa SIEMA Infraestructures SL, per 520.300 €, contemplant a més unes millores en el projecte de 130.000 €.

Segons s’indica en el projecte per a dur a terme la modernització del polígon, “es fa necessari millorar els serveis i eines per a les empreses existents”. La implantació de fibra òptica per a les connexions de les empreses i la creació d’un circuit tancat de càmeres interconnectat amb la policia local seran dos de les aportacions d’aquestes ajudes per a ampliar la competitivitat i la seguretat d’aquesta àrea industrial.

Una altra de les accions serà la millora de la senyalització i la pròpia imatge del polígon, enjardinant dos zones verdes amb nous murs, plantes i arbustos autòctons. Per a la regeneració paisatgística i ambiental, s’instal·laran dos panells directori, un en cada accés, amb la totalitat d’empreses del polígon. Per a la senyalització i millora del trànsit rodat s’instal·laran plaquetes amb el nom dels carrers en cada accés a les mateixes. Se substituirà tota senyalització vertical, “molt antiga” segons el projecte, i es repintaran tots els senyals horitzontals.

També es renovarà l’enllumenat públic, mitjançant mesures d’eficiència energètica o energies renovables: se substituiran totes les lluminàries per LED eficients amb equivalent rendiment lumínic, el que generarà un important estalvi. A més, s’ampliarà l’aparcament, creant un espai propi per a camions i vehicles de gran grandària.

Per a facilitar el bon transcurs de l’activitat empresarial durant les obres, l’Ajuntament ha convocat aquest dimarts 30 una reunió en la qual participaran representants de l’empresa responsable de les obres de modernització, amb l’objectiu d’explicar i informar a l’empresariat del Polígon sobre els detalls de les actuacions, de manera que existisca coordinació i es facilite al teixit d’empreses el desenvolupament habitual de les seues activitats.

Sobre l’inici d’aquestes obres de modernització, Xavi Tro, regidor de Creació d’Ocupació i Obres i Serveis, incideix que “és una satisfacció que aquestes ajudes de l’IVACE permeten fer aquestes inversions en un lloc on feia molt de temps que no s’invertia ni un euro, sent el Polígon de la Pedrera un lloc tan important a Benissa, i en el qual ara es veurà ampliada la seua competitivitat i la seua capacitat de generar ocupació i inversions”.

Segons Manuel Juan, responsable d’Urbanisme, “després de tants anys sense enrecordar-se del polígon, ara s’escometran unes millores de modernització que van ser consensuades amb les empreses i que faran del polígon La Pedrera un espai més segur i atractiu, la qual cosa sens dubte pot significar més activitat, més riquesa i més treball”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/