Inici » Notícies » General

Benissa inicia el procés per a contractar una empresa que gestione els residus verds

18 d'octubre de 2020 No hi ha comentaris
Abocaments de residus verds

Abocaments de residus verds

Benissa busca una solució a curt termini per al problema de la gestió dels residus verds al municipi. Encara que el batle, Arturo Poquet, és partidari d’abordar la situació amb una visió comarcal i emparat en el Pla Zonal, l’ajuntament benisser ha iniciat ja un expedient de contractació per a adjudicar la gestió d’aquest tipus de residus a una empresa especialitzada i homologada.

I és que segons explica el batle, en l’última reunió mantinguda entre batles de la comarca i responsables del Consorci MARE, (Marina Residus) -organisme que gestiona els residus urbans dels 52 municipis que abasten les comarques de les dues Marines i El Campello- es va exposar la intenció del Consell de portar avant un projecte per a la creació d’ecoparcs en diferents punts de la Comunitat Valenciana. La idea va en la línia del que estan demandant els ajuntaments afectats per aquest problema a la comarca, fins i tot Benissa estaria disposada a cedir els terrenys on situar un d’aquests punts verds. Però portar avant aquest projecte implica un procediment que tardaria a donar una solució a un problema que la Marina Alta ve arrossegant des de fa massa temps, i que no pot esperar molt més.

Davant aquesta situació Poquet planteja contractar una empresa perquè gestione els residus verds fins que el projecte del Consell siga una realitat. I es marca una data perquè la solució siga efectiva per a tots els professionals que hui dia no saben com desfer-se de les restes de poda o jardineria, quan no existeixen llocs on abocar aquest tipus de residu. El batle afirma que iniciat el procés, la futura gestora hauria d’estar en funcionament a Benissa no més tard del mes de gener de 2021.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 16 d’octubre de 2020 a la web de Ràdio Litoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/