General

Benissa inaugura la placeta de les Estisoradores, un acte per a homenatjar “a totes les dones del poble”

Inauguració de la Placeta de les Estisoradores
Inauguració de la Placeta de les Estisoradores

La inauguració d’aquest espai públic l’esforç de moltes dones que van construir, de manera silenciosa, la història d’un poble que ha anat creixent, tenint present les seues arrels. Aquest acte, carregat de simbolisme, permet visibilitzar de manera permanent el paper de la dona en el desenvolupament i projecció del municipi en les últimes dècades.

D’aquesta manera, la Placeta de les Estisoradores va quedar inaugurada dissabte de matí, amb la participació de nombroses persones, entre les pròpies Estisoradores, la banda de música local, autoritats de la corporació i un bon nombre de veïnes i veïns que no van voler deixar passar l’oportunitat de participar en una inauguració convertida en homenatge a aquestes persones.

L’esdeveniment suposa un pas més cap al reconeixement de les dones, al mateix temps que recupera el patrimoni històric local, a través d’una proposta aprovada amb el suport unànime de totes les forces polítiques. L’acció s’alinea amb el Pla d’Igualtat 2015-2019 i es correspon a plantejaments vistos per l’Ajuntament, concretament en els apartats d’Urbanisme amb perspectiva de gènere o amb l’objectiu d’incorporar més noms de dones en els diversos espais públics.

Josefa Vengut va ser la persona triada per la resta de dones del grup d’estisoradores per a presentar la nova placa distintiva, en un acte que es va emmarcar dins de la jornada festiva de Mig Any d’Anyades.

Belén Ivars, responsable d’Igualtat, va destacar que “és un honor posar aquest nom a aquesta plaça tan acollidora. I és un orgull que aquest Ajuntament, per unanimitat estiga d’acord a treballar per a ajudar a equilibrar eixes desigualtats que encara existeixen”.

Per la seua banda, Abel Cardona, batle de Benissa, va assenyalar que “a nivell de noms de carrers la presència masculina està molt per damunt de la femenina, i quan vam plantejar açò, vam pensar que aquest lloc era l’adequat”. El batle va manifestar, a més, que “en la nostra societat li devem moltíssim a les dones, al llarg de la història s’han perdut moltes dones que hagueren pogut ser tot allò que hagueren volgut: científiques, empresàries, polítiques, batllesses, presidentes… i per ser dones no van poder aconseguir-ho”, si bé “a Benissa ha sorgit un moviment, el de les dones estisoradores, que representen a la totalitat de dones de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?