Inici » Notícies » General

Benissa ha de pagar gairebé un milió en interessos a l’empresa de l’institut

29 d'octubre de 2009 No hi ha comentaris

La construcció d’instal·lacions educatives no hauria de tindre conseqüències sobre les economies locals. No obstant això, Benissa haurà de pagar prop d’un milió d’euros a l’empresa constructora de l’Institut d’Educació Secundària Josep Iborra. L’empresa Saop-Etosa Prom Benissa UTE reclama a l’Ajuntament de Benissa 981.683, 68 euros pels interessos generats per la demora del pagament de les certificacions de l’obra.

Aquesta quantitat constituiria un afegit al pressupost del projecte -finançat íntegrament per la Conselleria d’Educació (11.521.252 euros). En aquest sentit, el PSPV de Benissa demanarà aquesta setmana un ple perquè el batle, Juan Bautista Roselló, del PP, done explicacions sobre el pagament extraordinari que haurà d’assumir el municipi i depure responsabilitats per les conseqüències.

L’equip de govern es va trobar amb la “sorpresa” de l’empresa en la Junta de Govern municipal del passat mes de juliol. Segons els documents als quals ha tingut accés aquest diari, totes les certificacions emeses i registrades a l’Ajuntament entre març de 2003 i maig de 2007 van ser ateses per l’Ajuntament transcorreguts dos mesos des de la seua presentació.

L’Ajuntament no va liquidar el pagament fins a 2009. Així, les certificacions van arribar a ser pagades fins a 24 mesos després de la seua notificació, aconseguint generar interessos de fins a 52.000 euros. Davant aquest procedir l’empresa adjudicatària es troba emparada per la llei, que fixa el període legal per efectuar el pagament exempt d’interessos en dos mesos.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/