Inici » Notícies » General

Benissa exigeix més diners al Govern per a acabar la variant

4 d'octubre de 2012 No hi ha comentaris
L'estat actual de la variant de Benissa en l'encreuament amb la carretera de Senija

L’estat actual de la variant

Els veïns de Benissa i tots els usuaris de la N-332 han rebut amb un gran disgust els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), en comprovar que el Govern només destinava a l’obra de la variant uns escassos 100.000 euros. Una obra abandonada des de fa quatre anys quan l’empresa constructora va suspendre pagaments.

L’aspecte de la variant és desolador. Herbes per tot el recorregut que està delimitat per una enorme franja de terra entre camps de raïm i que es pot veure des de la connexió a l’autopista de Benissa fins la carretera que s’endinsa cap a Senija.

Ferros retorçuts que es pressuposa que són bigues de ponts completament rovellats, calaixos de formigó armat que permetran connectar en el futur vials menors i fem. Aquest és el panorama que es troba un veí de Benissa en apropar-se a les obres, que per sort, estan tancades amb blocs de ciment.

Les obres es van iniciar el 2008 amb un pressupost de 20 milions d’euros, no obstant això un any després l’empresa va fer fallida. Des de març de 2009, quan es van paralitzar, no s’ha fet res. Caldria convocar una nova licitació per a reprendre-les però ara no hi ha diners. Els minsos 100.000 euros que recullen els Pressupostos Generals de l’Estat no donen per a res.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va afirmar ahir que la notícia d’aquesta dotació econòmica “és molt negativa” per als veïns i per a tota la comarca. Per això, va anunciar que el ple es pronunciaria demanant als grups parlamentaris “que s’aporte una quantitat suficient per a reprendre les obres”.

Roselló va destacar que això “ha de ser prioritari” i es va mostrar partidari de lluitar i reclamar on faça falta.

“És un punt negre de la carretera, tenim moltíssims accidents amb vianants a la travessia”, va afirmar el batle, que va assegurar que a partir de hui es posarà a treballar “perquè els diputats del PPCV esmenen aquesta partida i l’augmenten”.

Roselló va aventurar que si s’incorporen més diners “es podria obrir un nou concurs i iniciar-se les obres a mitjan any”.

El batle es resigna al fet que la situació és la que és, i reparteix les culpes entre l’anterior govern de José Luis Rodríguez Zapatero (que no va desbloquejar les obres després de la suspensió de pagaments) i l’actual per no destinar suficients diners. Malgrat el compromís electoral de Federico Trillo, l’11 de novembre de l’any passat.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/