Inici » Notícies » General

Benissa es queda sense servei nocturn d’ambulàncies per no renovar-se el conveni

21 de Setembre de 2006 No hi ha comentaris

Benissa s’ha quedat sense servei d’ambulància 24 hores al no renovar l’ajuntament el conveni de col·laboració que havia signat amb la Creu Roja de Calp perquè aquesta realitzés els serveis durant les nits de l’estiu en el municipi. D’aquesta forma, a partir del 15 de setembre, que va caducar el conveni, Benissa només conta amb un SAMU que realitza els serveis entre les 9.00 i les 23.00 hores. Aquest SAMU no només cobreix les necessitats sanitàries d’aquesta localitat sinó que també ha d’atendre les de tota la comarca pel que no és exclusiva per als ciutadans de Benissa.

El secretari general de les Joventuts Socialistes, Ramón Ivars, va exigir ahir una ambulància, que depengui d’una empresa pública o privada, que estigui operativa les 24 hores del dia. I és que en l’actualitat si hi ha una emergència sanitària a partir de les 23.00 hores ha d’acudir l’ambulància de la Creu Roja de Calp, que es troba a 10 km, que no disposa de metge, o el SAMU d’Ondara que es troba a 30 km del municipi.

Ivars va assenyalar en aquest sentit, que «mentre la Creu Vermella de Teulada està demandant a l’alcalde de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, la signatura d’un conveni per a poder contractar més personal i ampliar els seus serveis a Benissa, Roselló encara no ha atorgat els 6.000 euros que els va prometre a principis d’aquest any públicament».

A més, segons va matisar el secretari de les JJSS «l’ajuntament està incomplint la normativa de Protecció Civil que exigeix un servei d’ambulància complet en el cas de celebracions multitudinàries». Es tracta del decreto llei de Protecció Civil per a actes i espectacles 2816/82 article 11 en què especifica que per a esdeveniments de més de 1.000 persones es deu disposar d’un ambulància per a ús exclusiu d’aquest acte.

D’aquesta forma, Ivars, va explicar que per exemple en la festa que va tenir lloc aquest cap de setmana en el polígon industrial, organitzada amb el consentiment de l’Ajuntament de Benissa, van participar més de 2.000 persones i no obstant això no hi havia una ambulància. El mateix va ocórrer, segons va relatar el secretari de JJSS, en el Torneig d’Handbol, el de bàsquet o en la fira Alternativa.

Amb això, Ivars va posar com exemple la iniciativa presa pel municipi de Xàbia que en breu disposarà de tres ambulància que realitzaran serveis les 24 hores del dia.

Des de les Joventuts Socialistes van voler felicitar a l’alcalde, Juan Bautista Roselló, per l’edificació del seu nou habitatge «esperant que no hagi comprat terra amb restes humanes del cementiri vell com altres veïns del nostre poble». «Estem farts d’aguantar un alcalde que es creu un senyor feudal amb dret de pernada ja sigui en sentit urbanístic, sanitari o simplement oblidant els serveis bàsics que ens corresponen com ciutadans», va concloure el socialista.

Pujada de taxes esportives

Per una altra part els joves socialistes van criticar a més la pujada de les taxes del Palau Sant Pere quan en l’últim programa electoral, el PP va prometre la baixada en el cost de les instal·lacions esportives.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/