El XVIIIé Concurs de Vins de Benissa està ja en marxa. En aquests dies s’ha obert el termini per a arreplegar les botelles i presentar els vins de l’any 2017 elaborats amb tècniques artesanes. Com és tradicional, les bases especifiquen que no s’admeten vins rosats i el vi ha d’estar elaborat amb les varietats autòctones de raïm com són la Garnatxa Negra o Girò, Garnatxa Tintorera, Bobal, Tempranillo, Monastrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir o Petit Verdot. Igual que en la passada edició, s’admetran també vins blancs que hauran d’estar elaborats amb raïm moscatell, monastrell blanc, malvasia o marseguera.
Aquest concurs, que pretén enaltir la producció local, es circumscriu a vins d’elaboració pròpia, és a dir, no s’admeten vins de compra ni aquells on haja participat en la seua elaboració un enòleg o un professional.
Aquells productors i productores que desitgen participar han de retirar tres envasos per a embotellar en les oficines de CREAMA, al carrer Escoto 72, en horari de 9.00 a 14.00. Cada botella portarà una etiqueta idèntica on figurarà el nom i cognoms, varietat de raïm amb la qual s’ha elaborat el vi. Cal indicar també la partida rural en què s’ha arreplegat el raïm. Les inscripcions per a participar en aquest concurs estan obertes fins el 8 de març. Les botelles han de presentar-se en el moment de la sol·licitud d’inscripció.
El tast es reserva per a un màxim de 50 vins i es realitzarà el diumenge 11 de març, a partir de les 11h, en la sala de tasts del Centre d’Art Taller d’Ivars. Un jurat d’experts realitzarà una preselecció de vins i triarà els cinc millors que passaran al tast final. Es repartiran tres premis dotats amb 150, 100 i 50 euros, a més d’un únic premi de 100 euros al millor vi blanc.
Aquest concurs s’ha convertit en un dels actes més destacats de la Mostra Gastronòmica a Benissa i suposa una oportunitat de degustar vins emparats en un altre tipus de paràmetres, gens convencionals.
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?