Inici » Notícies » General

Benissa enderroca el quarter malgrat que Cultura va recomanar la conservació de la façana

16 de maig de 2007 No hi ha comentaris

S’ha acabat: Benissa ja no ho dóna tot per la pàtria. L’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil ha desaparegut després del seu enderrocament complet que s’ha portat a terme entre finals de setmana passada i principis d’aquesta. Un immoble sobre el qual la Conselleria de Cultura, de mans de la Direcció General de Patrimoni, va destacar que la façana tenia interés per a procurar-ne almenys la conservació.

No obstant això, l’ajuntament va concedir la llicència d’enderrocament de l’edifici i construcció d’una finca de pisos a principis d’enguany i ho va fer per silenci administratiu. En el seu moment, el batle, Juan Bautista Roselló, va assegurar que el consistori no podia fer res perquè en cas de detindre la llicència hauria d’indemnitzar el propietari.

La consideració per a conservar la façana de l’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil es deu al fet que és una construcció de mitjan segle XIX. Al principi va acollir el primer molí industrial de Benissa. Posteriorment va passar a ser la casa quarter de la Guàrdia Civil. No obstant això, un dels moments històrics més importants per a l’immoble va arribar amb la Guerra Civil. En l’antiga casa quarter es va instal·lar una llar per a xiquets refugiats de la guerra que va prendre per nom Solidaritat. La instal·lació va estar mantinguda per les Brigades Internacionals que comptaven amb un hospital a Benissa.

Va ser el Casal Cultural de Benissa-ACPV el que va alertar que l’immoble no estava protegit en el Pla General. Ahir des de l’entitat van lamentar que l’edifici no podrà ser inclòs en la ruta sobre la petjada de les Brigades Internacionals al poble que està en procés d’elaboració i, de passada, van acusar l’equip de govern del PP de “falta de sensibilitat amb el patrimoni local”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/