General

Benissa demanarà a la Conselleria la modificació del PGOU de 1982 per a facilitar l’obertura d’habitatges turístics

La platja de La Fustera
La platja de La Fustera

És sabut que a Benissa regeix el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de 1982, després que l’any 2013 el Tribunal Suprem anul·lara el Pla General de Benissa (vigent des de 2003) i calguera tornar a l’últim document aprovat. Actualment l’Ajuntament està treballant en la redacció del nou Pla General Estructural, si bé l’actualitat demanda nous usos i noves necessitats. En aquest sentit, al ple ordinari del dimarts passat es va mostrar l’interès per part de la corporació de l’Ajuntament de Benissa a facilitar noves inversions a Benissa, amb l’aprovació per unanimitat de l’inici d’una tramitació per a modificar el PGOU de 1982, referent a la compatibilitat d’ús hoteler a la zona costanera, una petició a elevar a la Conselleria de Medi Ambient.

A proposta de la Regidoria de Turisme, aquesta iniciativa sorgeix d’una Comissió informativa sobre la nova Llei de Turisme, “que genera que l’Ajuntament haja d’emetre informes d’habitatges turístics situats al municipi”, va explicar Fernando López Corsi, responsable de l’àrea turística. El regidor va evidenciar que “és necessari tornar a la regulació de 2003, que indica que la zona de la costa de Benissa sí que pot autoritzar la llicència d’hotels, albergs o hostals” o habitatges turístics, en auge en els últims anys, “una bona iniciativa perquè els habitatges buits puguen generar una activitat econòmica i fomentar recursos”.

Aquesta modificació no “modificarà la fesomia urbanística, el que es busca és que habitatges en parcel·les unifamiliars puguen desenvolupar activitat hotelera, com ocorre en altres zones del poble”, va matisar López Corsi.

Entre altres punts que es van aprovar destaquen les al·legacions que es realitzaran a l’Ajuntament de Llíber davant el PAI del sector ‘Medina’, al municipi de Llíber, per l’impacte visual i territorial d’un projecte annex a la partida Benimallunt. També es va produir l’adhesió al nou Pacte d’Alcaldies pel Clima amb l’objectiu de reduir un 40% les emissions de CO2 l’any 2030.

També es va aprovar una modificació de crèdits per a l’electrificació del pou de Benimallunt, per a continuar les obres d’adequació del nou Centre d’Interpretació i Museu d’Història de Benissa, per a realitzar campanyes de promoció digital del municipi o per a crear la Film Office de Benissa, mitjançant la qual es podrà tramitar els drets d’enregistrament al municipi destinats a pel·lícules, anuncis o semblants.

També es va aprovar la taxa de regulació del transport públic urbà i l’ordenança reguladora d’aquest servei (BeniBús), que possibilitarà que una part del cost del servei puga ser sufragat per les persones usuàries, sempre a partir de preus simbòlics i amb la creació de bons per a col·lectius com menors d’edat o persones jubilades. A més, aquesta taxa possibilitarà l’ampliació dels mesos de prestació del servei, no només a l’estiu.

L’elecció de la nova Jutgessa de Pau substituta (Mabel Domínguez Rodríguez) i l’aprovació del nou reglament d’organització i funcionament del Govern i l’Administració Local (ROM), el qual datava de 1986, van ser altres moments destacats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?