Inici » Notícies » General

Benissa convocarà per internet una consulta popular sobre els sondejos petroliers

11 de Setembre de 2014 No hi ha comentaris
Plataforma petroliera

Plataforma petroliera

Els veïns de Benissa podran votar a través d’internet sobre si recolzen o rebutgen els controvertits sondejos petroliers que impulsa davant de les costes de la Marina Alta el Ministeri d’Indústria. Així ho van aprovar totes les forces polítiques en l’últim ple després d’una moció presentada per Compromís que insta l’ajuntament a que organitze aquesta consulta popular.

La moció dels nacionalistes destaca el gran perjudici que les prospeccions poden provocar en el turisme de la localitat i en l’equilibri mediambiental de cales com Les Bassetes, Els Pinets, La Llobella, l’Advocat o El Baladrar que són part fonamental precisament d’aquesta oferta turística. I recorda a més la intensa activitat en contra dels sondejos que ha mostrat la plataforma Benissa DIU no.

Ja en el seu dia, i també a proposta de Compromís, un altre ajuntament, el de Dénia, va acordar una proposta semblant per unanimitat. No obstant això, en el cas de la capital comarcal del que es tractava era de demanar-li al Govern Central la convocatòria d’un referèndum mentre a Benissa el que s’ha acordat és una consulta directa a través d’internet.

Reforma electoral del PP

En el ple de Benissa, una altra proposta dels nacionalistes va córrer pitjor fortuna. El vot de qualitat del batle, el popular Juan Bautista Roselló, va ser decisiu perquè es tombara una moció de rebuig a la reforma electoral que està plantejant el Govern de Mariano Rajoy. El PP, lògicament, va votar en contra mentre que el PSD es va abstindre i PSOE, CIBE i Compromís van votar a favor. La moció condemnava aquesta reforma en considerar que aquesta es realitza sense consens i suposa “un cop d’estat legal que pervertirà la voluntat de la ciutadania i reduirà la seua representantivitat”.

Aquest és el segon municipi de la comarca on es vota sobre aquesta reforma que encara no s’ha concretat. Amb anterioritat ho va fer Pego, on els vots de PSOE, Ciutadans per Pego i Compromís sí van servir per a rebutjar les intencions de l’Executiu de Madrid, malgrat el sufragi contrari del grup municipal popular.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de setembre de 2014 al diari electrònic LA MARINA PLAZA

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/