Inici » Notícies » General

Benissa convoca el Consell de la policia després de la crisi encetada amb l’inspector cap

7 de març de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 6 de març de 2007:

La metxa encesa pel sindicat de la policia local de Benissa denunciant la discriminació, l’assetgament laboral i la persecució sindical que pateixen els agents per part de l’inspector cap del cos ja ha provocat les primeres reaccions.

En aquest cas, ha estat l’Ajuntament els que ha donat la cara per a valorar les declaracions del CSI-CSIF.

D’aquesta manera, el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Benissa, Alex Theobald, ha dit que algunes de les informacions abocades en el comunicat de premsa no són del tot certes.

Per això, i amb la finalitat d’intentar calmar les aigües de la crisi oberta pel sindicat, el regidor del Partit Popular, ha confirmat que per al dijous que ve, dia 8 de març, s’ha convocat el Consell de la policia local de Benissa i d’aquesta manera esbrinar el que ha ocorregut en tot aquest cas.

Theobald ha reconegut que “la majoria de les actuacions que pren el cap de la policia local estan consensuades amb mi i el batle, sempre que no es tracte d’una actuació d’emergència”.

De moment, segons Theobald, “no he observat com a regidor delegat d’aquest cos res anormal o il·legal en les actuacions de prefectura” ja que “és competència exclusiva de l’inspector el disseny dels torns i fins i tot els canvis en el servei”.

A més, ha puntualitzat que “també és competència exclusiva de la prefectura la regulació d’entrada en les dependències municipals” pel que s’ha eximit de qualsevol responsabilitat sobre la denúncia feta pública pel sindicat.

De fet des del CSI-CSIF s’assegurava que el cap de la policia local benissera “va tirar de les oficines a dos agents del cos, un dels quals és delegat sindical i de personal de l’Ajuntament, impedint-li exercir el seu dret d’accés i lliure circulació, sense cap motiu justificat”.

“Si es nega l’entrada a un agent fora de l’horari del seu servei és tal vegada perquè no ha comunicat a la prefectura l’accés a un determinat expedient”, apunta el regidor popular.

És més, en aquest sentit, Theobald va afirmar que tots els cossos de la policia local funcionen “des d’un principi jeràrquic, amb un règim disciplinari pel que l’autoritat de l’inspector no s’ha de posar en dubte”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha avançat algun dels temes que es tractaran durant la celebració del Consell a celebrar aquesta mateixa setmana. Alex Theobald ha confirmat que, a més de la crisi de l’inspector, en aquesta trobada es debatrà sobre les necessitats que presenta la plantilla i les diverses alternatives per a dotar de més recursos materials i humans a aquest cos de seguretat local del poble.

Cal recordar que el sindicat va denunciar que la màxima preocupació del cap de la policia local de Benissa és la “de fer-se respectar pels agents, respecte que es vol guanyar a toc de fuet, en comptes d’aconseguir millores i fer que els agents siguen més eficients i eficaços davant les múltiples demandes socials”. El sindicat assegurava que “el regidor de Seguretat Ciutadana i el batle fan oïdes sordes a les queixes i demandes dels agents”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/