Inici » Notícies » General

Benissa contracta 6 persones per a reforçar els serveis de recollida, neteja, platges i camins

11 d'agost de 2017 No hi ha comentaris
Un operari de Benissa Impuls

Un operari de Benissa Impuls

Benissa Impuls ja ha fet efectiva la incorporació de 6 noves persones de reforç destinats als diferents serveis tant de recollida com de neteja de platges, camins i viària.

Es tracta de personal que realitzen tasques de suport als mesos de l’estiu, quan la població de Benissa també s’incrementa per l’arribada de turistes i visitants. Els primers tres operaris van començar el 15 de juliol i els altres tres el 28 de juliol i estaran duent a terme les tasques assignades fins el dia 15 de setembre. De la mateixa forma i amb previsió de cobrir l’augment de població a l’estiu, s’ha augmentat el parc de contenidors destinats a la recollida selectiva, augmentant contenidors de paper/cartró i envasos. També es van adquirir contenidors de reforç de la fracció orgànica/rebuig, de 3.000, 1.000 i 240 litres.

Per altra part, i tenint en compte els continus abocaments que Benissa està patint per part d’unes poques persones incíviques, s’ha realitzat accions de reubicació de zones de contenidors i cercat metàl·lic de zones especialment conflictives quant a abocaments incontrolats, com per exemple a la confluència de Carrer Rap per l’Avinguda Mediterrani, o la confluència de l’Avinguda Fanadix pel Carrer Magraner, entre d’altres.

També s’ha signat el contracte per a l’adquisició d’un nou camió recollidor de tres eixos amb grua bivalva per la renovació del parc mòbil actual de la mercantil municipal que, juntament amb l’existent, reforça les tasques de recollida selectiva referent a paper/cartró, envasos, voluminosos, inerts i restes vegetals.

Una altra de les accions que estan duent-se endavant és la vigilància de la policia local de Benissa per a millorar el control i sanció dels abocaments incontrolats i de les persones propietàries de mascotes que no arrepleguen els excrements dels seus gossos. En ambdós casos ja s’han iniciat expedients sancionadors. Des de l’Ajuntament es vol agrair l’esforç de la plantilla dels serveis de neteja i recollida que, davant els continus abocaments i l’augment de treball derivat de la gran afluència de visitants, estan ficant tot de la seua part per a oferir el millor servei possible.

Finalment cal citar la millora prevista quant a senyalització i cartelleria referent a la conscienciació i educació dels usuaris, així com qualsevol informació respecte als serveis. A setembre es reprendran accions informatives per a conscienciar la població, i principalment aquelles persones incíviques que no respecten les normes de convivència mínimes.

Abel Cardona, batle i regidor de Benissa Impuls vol recordar que l’Ajuntament de Benissa assigna més un 13,5 % del seu pressupost a la recollida i neteja de residus en carrers, places i espais públics, entre altres activitats relacionades a través de l’empresa pública Benissa Impuls, i “realitzem aquestes campanyes informatives dirigides als veïns o veïnes que actuen de manera incívica, tractant que corregisquen la seua actitud i fomentar un entorn més agradable i saludable per a totes les persones que estimem Benissa”.

El batle ha destacat que “altres pobles de la comarca també están patint aquests problemes d’incivisme, amb comportaments que no ajuden a ningú”. “El reforç de personal per a l’estiu és una mesura necessària i també estem incentivant que el veïnat prenga consciencia que cal apostar per ser nets i netes, i no desistir encara que uns pocs incívics puguen desanimar-nos en algun moment puntual”, va afegir Cardona.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/