Inici » Notícies » General

Benissa continua sense retirar les antenes il·legals del polígon industrial

12 d'agost de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 12 d’agost de 2007:

La polèmica sobre les antenes de telefonia mòbil que estan instal·lades pel terme municipal de Benissa torna a la palestra pública.

I és que, a Benissa, les empreses de telefonia mòbil instal·len, suposadament, antenes receptores sense tindre les corresponents llicències i l’Ajuntament permet que seguisquen en peus.

Les torres que una empresa privada va col·locar als voltants del polígon industrial La Pedrera, i que l’executiu local que presideix Juan Bautista Roselló va declarar “il·legals”, segueixen en el lloc on es van situar, davant la mirada atònita dels empresaris d’aquesta àrea que temen pels possibles efectes nocius a la salut.

Els fets es remunten al passat mes de juny quan els comerciants van denunciar públicament el seu malestar donat que s’havien instal·lat aquestes torres prop de les naus industrials.

Ara, és l’Agrupació Contra la Contaminació Electromagnètica amb seu a Benissa qui alerta que més d’un mes després, el departament d’Urbanisme encara no ha retirat les antenes, a pesar que no compten amb la corresponent autorització municipal. El representant d’aquest col·lectiu, Pedro José Sanz, ha lamentat que des de l’equip de govern no hagen mantingut la seua paraula i no complisquen amb la promesa de retirar immediatament les torres del polígon industrial.

Per a Sanz, el govern municipal hauria d’haver estat conseqüent amb les seues declaracions i haver llevat les antenes “en un termini màxim de dues setmanes”.

Mesures immediates

Després que els comerciants advertiren sobre els fets que estaven vivint, el batle benisser va explicar a LAS PROVINCIAS que l’Ajuntament havia pres mesures de forma immediata.

De fet, va confirmar que ell mateix va donar ordre a l’inspector d’obres municipal perquè corroborara en el mateix lloc dels fets si els aparells comptaven amb l’autorització corresponent.

Va ser en aquest moment quan s’adonaren, segons el batle del PP, que les antenes estan instal·lades però no compten amb les llicències ja que estan sol·licitades però, també, segons va dir, “van ser denegades”. Davant aquests fets des de l’executiu local que encapçala el popular Roselló van obrir un expedient “d’infracció d’obra”, que duia implícita la retirada immediata de les antenes.

La veritat, segons l’Agrupació Contra la Contaminació Electromagnètica, és que les antenes segueixen en peus i “emetent radiacions que poden afectar els centenars de treballadors i veïns que diàriament acudeixen fins a aquest lloc”.

Juan Bautista Roselló ha defensat la seua actuació entorn aquest assumpte, i va agregar que l’ordre de retirar les torres segueix vigent encara que va agregar que “hem donat un termini de dos mesos” perquè l’empresa retire de manera voluntària les antenes.

Roselló ha reiterat el seu compromís de fer efectiva la normativa actual en matèria d’antenes de telefonia mòbil i ha indicat que quan expire aquest període de temps si segueixen els aparells en peus, l’Ajuntament les enderrocarà.

El batle ha recordat que en aquest municipi existeix una ordenança que regula la instal·lació en tot el terme municipal d’aquests aparells.

Però aquest no és l’únic cas “preocupant” que alerta a l’Agrupació contra la Contaminació Electromagnètica. Pedro José Sanz va apuntar que existeixen tres àrees en el terme municipal de Benissa on la radiació és “alarmant”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/