Inici » Notícies » General

Benissa consolida nombrosos projectes el 2018

28 de Desembre de 2018 No hi ha comentaris
Imatge d'alguna de les actuacions de 2018

Imatge d’alguna de les actuacions de 2018

Amb la finalització de 2018 és moment de fer balanç del que ha esdevingut a Benissa en l’àmbit municipal. Un any on han vist la llum nombrosos projectes iniciats durant 2017 i ara ja consolidats o en vies de fer-ho.

Aquests projectes han començat a veure la llum gràcies a l’esforç realitzat durant 2017 per consolidar canvis estructurals en el funcionament propi de l’Ajuntament i en molts dels seus departaments, ja actualitzats.

Com a dada rellevant cal assenyalar l’esforç realitzat en la implantació de processos oberts de contractació, així com en la implantació de processos d’estalvi energètic, la qual cosa ha suposat durant 2018 un canvi dràstic en l’administració de les despeses derivades del consum i l’eficiència energètica.

En matèria d’infraestructures, encara amb la dificultat que suposa no comptar amb un pressupost aprovat, l’equip de govern de Benissa ha aconseguit tirar endavant projectes com el de la recuperació de les Escoles Velles, l’adequació de la Sala del Consell en el nou Museu d’Història de Benissa, el futur consultori auxiliar a la zona costanera, la reforma del Trinquet o l’adequació de la Casa del Tros de les Calcides. És fonamental subratllar les inversions que ja estan modernitzant el polígon industrial de la Pedrera i les dirigides a millorar els centres educatius, totes elles actuacions que suposen un canvi substancial en les infraestructures i els serveis prestats a veïnes i veïns, sense oblidar l’electrificació del pou de Benimallunt.

I cal assenyalar igualment l’impuls realitzat a aquells aspectes relacionats amb la recuperació de la nostra memòria històrica, amb projectes com Les Estisoradores o la defensa del Pont del Quisi enfront de les actuacions que s’estan realitzant per modernitzar la Línia 9 del Tram.

Destaca també de manera especial la consolidació en la implantació de polítiques d’igualtat i lluita contra la violència de gènere al nostre municipi.

L’aparició de nous serveis com el Benibús, el Cau Jove o una programació cultural dirigida a totes les edats (juntament amb el programa ‘Viu l’ Estiu a Benissa’) són igualment remarcables, així com l’augment de les visites als museus. També cal esmentar el procés participatiu Mou Benissa, que ha generat nous serveis i noves iniciatives com el Pla d’Interculturalitat i Convivència, diverses iniciatives per millorar i facilitar la neteja i la recollida de residus -com ‘La Recicladora’- o la nova pista esportiva a La Capella.

Finalment, el balanç no pot finalitzar sense destacar la intensitat amb què s’està treballant en la promoció i defensa del comerç local i en la creació d’un model de turisme sostenible i diferenciat enfront de municipis veïns, així com noves propostes per protegir el medi ambient (inici del Pla Municipal de Prevenció d’Incendis o l’ordenança per mantenir nets els terrenys agrícoles) i els avanços en el Pla General Estructural.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/