Inici » Notícies » General

Benissa, condemnada pel TSJ a pagar entre 450.000 i 500.000 euros per acomiadaments improcedents en l’etapa del PP

7 de Març de 2019 No hi ha comentaris
Concentració contra l'acomiadament dels treballadors en 2015

Concentració contra l’acomiadament dels treballadors en 2015

L’Ajuntament de Benissa ha conegut en els últims dies una sentència desfavorable per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana per dos acomiadaments que es van realitzar a gener de 2015, a finals de l’anterior legislatura. Concretament, van ser acomiadades la Tècnica d’Administració General del Departament de Contractació i una arquitecta tècnica.

Segons la sentència, queda desestimat el recurs realitzat per l’Ajuntament en setembre de 2016, el que suposa que l’Ajuntament haja d’indemnitzar ambdues treballadores acomiadades.

Des dels serveis econòmics de l’Ajuntament de Benissa s’ha fet una estimació dinerària de la indemnització que suposarà aquest fet, on les extreballadores van deixar de percebre els seus sous des del 15 de gener de 2015. Unes xifres on cal sumar interessos, costos de demora, més conceptes de la Seguretat Social i les costes judicials. En total, l’estimació del cost d’indemnització se situa entre 450.000 i 500.000 euros. L’Equip de Govern ha decidit que no s’apel·larà més aquesta sentència, per no incórrer en noves i majors despeses en indemnitzacions.

Aquesta xifra en negatiu per a la Tresoreria General suposa, primerament, haver de fer front a la indemnització amb els diners públics del consistori benisser i, més directament, haver de renunciar a les inversions que l’Ajuntament de Benissa vol realitzar en 2019.

Des de l’equip de Govern es lamenta, “una vegada més, la mala gestió de l’anterior equip de Govern del PP, en aquest cas amb Juan Bautista Roselló com a Alcalde i Jorge Ivars com a regidor de Recursos Humans. La justícia ens confirma, 4 anys després, que aquests acomiadaments van ser improcedents i generen uns quantiosos danys per un valor aproximat d’entre 450.000 i 500.000 euros que ens deixa sense inversions en 2019”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/