Inici » Notícies » General

Benissa comptarà amb un registre de la propietat

27 de febrer de 2007 No hi ha comentaris

El creixement del sector de la construcció i l’augment de la compravenda del segon habitatge no es correspon, ni de bon tros, amb el nombre i la situació dels actuals registres de la propietat de la província, el que ha dut al Consell de Ministres a aprovar la creació a Alacant de 19 d’aquests òrgans, dels 281 que està previst que es creen els mesos vinents, segons un Reial Decret recentment aprovat per l’Executiu.

El projecte preveu un nou disseny en el mapa de les oficines registrals, “per a adequar-les als canvis socials, econòmics i tecnològics”, segons el Ministeri de Justícia, la qual cosa suposarà importants canvis que afecten els ciutadans perquè, d’entrada, es creen cinc noves demarcacions a la província, com són els casos de Sant Vicent del Raspeig, Benissa, Almoradí, Ibi i Asp.

A més, aquells registres ja existents modifiquen la seua actual demarcació per a deixar-hi lloc als nous. Per posar un parell d’exemples, la creació a Elx del registre de la Propietat número 5 -que atendrà especialment l’espectacular ampliació del barri d’Altabix- obliga a modificar tres dels quatre ja existents, els números 2, 3 i 4; en canvi, l’aparició de segons registres en aquells pobles on només n’existia un obliga a dividir en dos l’actual demarcació.

El “boom” de la construcció a la província i l’aprovació en els últims anys de nombrosos plans urbanístics està darrere d’aquesta decisió d’augmentar els registres de la Propietat que existeixen a la província; de fet, el Consell de Ministres ha col·locat a Alacant com la tercera província espanyola més necessitada d’òrgans, només per darrere de Madrid i Barcelona que en rebran 36. Màlaga també rebrà 19 registres, encara que no tan repartits com ací (sis van a la capital i tres a Marbella) i València, un menys: 18 registres. En cinquè lloc se situa Murcia, amb 13 nous registres i la resta, fins a totalitzar 281 nous òrgans, està ja molt repartit.

Que la construcció està tenint una especial transcendència a tot el litoral de la província només cal veure-ho en el repartiment que es fa en el Reial Decret ja que Torrevella i Oriola s’incrementen directament en dos, el que suposa per a la primera població igualar a Elx i situar-se només un per sota d’Alacant. També se n’obrin a Dénia, Altea, Xàbia, La Vila Joiosa o Benissa.

Algunes fonts van assegurar ahir que, independentment dels beneficis i de la millora del servei, el pla de creacions arriba una mica tard perquè bona part dels projectes urbanístics es troben molt desenvolupats i gran part dels habitatges ja es troben venuts per la qual cosa el servei que es vol donar amb l’aprovació d’aquestes creacions arriba amb retard.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/