Inici » Notícies » General

Benissa commemora el 9 d’Octubre destacant persones compromeses amb el poble

12 d'Octubre de 2018 No hi ha comentaris
Balls del 9 d'Octubre

Balls del 9 d’Octubre

La celebració del 9 d’octubre ha suposat un important canvi respecte als actes organitzats en anys anteriors. En aquesta ocasió, la celebració d’aquesta jornada va tindre com a protagonistes les benisseres i benissers caracteritzats per fer en el passat o seguir en l’actualitat “fent poble”.

Els actes festius, que van comptar amb les actuacions de música i danses populars de l’Esbart Dansaire i la Colla El Riberer de Benissa, acompanyats dels tradicionals cabuts, es van complementar amb una innovadora passejada festiva en la qual la música es va combinar amb un recorregut per carrers i cases del nostre municipi. Amb aquesta iniciativa es pretén cridar l’atenció i donar a conéixer llocs de rellevància no pel seu valor arquitectònic ni paisatgístic, sinó per qui les habitava, destacant que van tndre un cert protagonisme per a fer de Benissa el poble que és hui dia.

D’aquesta manera, la jornada festiva va permetre als nombrosos assistents recórrer espais com el parc de Joaquín Piera i Donya Mariana Torres, el col·legi de la Puríssima, materialitzat per Luisa Vives Abargues, la Casa de Pedro Ivars Sala, més conegut com Pere Bigot, l’habitatge del pianista i compositor Ricard Benavent Feliu o el punt on va nàixer l’escriptor i periodista Bernat Capó. L’itinerari va continuar amb una nova parada amb cançó i dansa a la casa de l’escrivà Joan Vives. Seguidament, el cada volta més nombrós grup es va traslladar a la casa de Virtudes Baidal, la primera dona regidora en democràcia a Benissa. La llar de Pasqual Giner Pérez, escriptor i poeta, i la del també escriptor Juan Baptista Cabrera Ivars van ser els últims espais visitats.

La proposta va continuar amb nous balls de l’Esbart Dansaire i una albà interpretada per Ximo Such, acompanyat pels músics Pau i Jacinto. L’homenatge al monument del Rei Jaume I va concloure els esdeveniments del matí, on també va destacar una partida de pilota al carrer i una activitat infantil al Parc Dolors Piera.

En paraules de Manuel Juan, regidor de Cultura, “enguany volíem homenatjar persones de diferents èpoques i maneres de pensar que tenien en comú el ‘fer poble’ com un missatge que el 9 d’octubre és la festa de tots i totes els valencians, sempre amb convivència i tolerància”. Amb aquesta activitat, el 9 d’octubre a Benissa ha permés donar a conéixer una part més de la recent història del nostre municipi vinculada a la vida de personalitats que d’una manera o una altra van fer créixer el municipi.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/