Inici » Notícies » General

Benissa commemora el 9 d’Octubre amb l’estrena oficial de la Muixeranga de la Marina Alta i reconeixent al mestre Àngel Crespo

5 d'octubre de 2017 No hi ha comentaris
Cartell dels actes del 9 d'Octubre a Benissa

Cartell dels actes del 9 d’Octubre a Benissa

“El 9 d’octubre és la reivindicació de la nostra llengua i la nostra cultura”. Manuel Juan, portaveu de l’equip de Govern i regidor de Cultura va voler emfatitzar la programació que l’Ajuntament de Benissa ha preparat al llarg de tot el mes d’octubre.

El dia del País Valencià hi ha programada una cercavila, una partida de pilota i jocs tradicionals, acompanyat per “l’estrena oficial de la Muixeranga de la Marina Alta”, va destacar el regidor de Cultura. També cobra molt de protagonisme els parlaments que homenatjaran la figura del mestre Àngel Teodoro Crespo Ivars, el primer docent que va iniciar l’ensenyament en valencià a la Marina Alta, el 1982.

Xavi Tro, regidor de Normalització Lingüística, va voler agrair a totes les associacions i persones que participaran en els actes, “demanat a la gent que isca al carrer i participe”. Tro va destacar que a la partida de pilota tindrem prou jugadors de Benissa, jugant a llargues, una modalitat que uneix tradició i espectacle al carrer.

Abel Cardona, batle de Benissa, va manifestar que la programació vol “restar caràcter institucional” a les activitats i “guanyar en participació del poble”. Cardona va afegir que “quan vàrem entrar a l’equip de Govern ens definirem com un Govern valencianista, que defensa la nostra terra, la nostra llengua i la nostra cultura”.

El calendari d’activitats presenta teatre infantil, tallers de doblatge de fragments de pel·lícules en valencià, diverses danses o el concert memorial ‘Paco la Parra’.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/